15 eski askerin yargılandığı davada savcı mütaalasını verdi

Kırklareli'nde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 2'si tutuksuz, 15 eski askeri personelin yargılandığı davada, sanık savunmaları tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2017 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 eski askerin yargılandığı davada savcı mütaalasını verdi

Kırklareli'nde, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 2'si tutuksuz, 15 eski askeri personelin yargılandığı davada cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci günkü duruşma için, TSK'dan ihraç edilen 13 tutuklu sanıktan 8'i, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirildi.

Eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz 2 sanığın da katıldığı duruşma, bir önceki duruşmada yazılan müzekkerelere cevaplar ile bilirkişi raporlarının okunmasıyla başladı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Uğur Uslu, mütalaasını verdi.

Uslu, tutuklu sanıklar Bekir Koçak, Ahmet Şahin, Emin Aksu, Eyyup Hemedan, Gökhan Bayniş, İlker Birel, Güngör Gündoğdu, Mehmet Metin Omur, Şeref Taş, Ahmet Bulutlu, Dahi İbrahim Bilgiçataç, Efendi Haspolat ve Murat Erdoğan olmak üzere, 13 sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Daha sonra duruşmada, tutuklu sanıkların müzekkerelere cevapları, bilirkişi raporlarına ve mütalaaya ilişkin savunmaları alındı.

Duruşmanın ikinci günkü oturumu sona erdi.

Tutuklu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumu ring aracına bindirildi.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber