İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu görevlilerininde olduğu 78 sanık hakim karşısında

- Malkara ilçesinde, örgüt adına faaliyette bulundukları ve örgüte finansal destek sağladıkları ileri sürülen 78 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2017 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu görevlilerininde olduğu 78 sanık hakim karşısında

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunup, örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen iş adamı ve kamu görevlisi 78 sanığın yargılaması sürüyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, 34'ü tutuklu 78 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından, sanıkların savunmalarına geçildi. Mahkeme heyeti, 38 sanığın savunmasını aldı. Sanıklar, kendilerine isnat edilen suçlamaları reddetti.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının alınması için yarına ertelendi.

-İddianameden

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 34'ü tutuklu 78 sanığın, "terör örgütüne üye olmak ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber