İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Delilleri karartan başçavuş, Adil Öksüz'le akraba çıktı

Delilleri karartan başçavuş, firari Adil Öksüz'le akraba çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ağustos 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Delilleri karartan başçavuş, Adil Öksüz'le akraba çıktı

NAZİF KARAMAN

FirariFETÖ imamı Adil Öksüz'e, gözaltına alındığında delil olabilecek eşyaları teslim eden karakol görevlisi Başçavuş Zeki Çınkır, Öksüz'ün akrabası çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 17 Temmuz'u 18 Temmuz'a bağlayan gece merkez karakol komutanı şüpheli Erol Özdemir, Zeki Çınkır'ı, nezarethanede bir hemşerilerinin olduğunu söyleyerek, Adil Öksüz'ün yanına götürdü. Adil Öksüz'le bir süre görüşen Çınkır, şüpheli Hüsrev Arslan'a, Öksüz'ün sivil olduğunu anlattı. Bunun üzerine Arslan, Öksüz'e böyle bir ortamda ne gezdiğini sordu. Öksüz de tarla bakmaya geldiği yalanını söyledi ve 18 Temmuz sabahı Sulh Ceza Hakimliği kararıyla serbest bırakıldıktan sonra eşyalarını teslim aldı.

KEMER VE SAATİ KALDI

Adil Öksüz'ün eşyaları ile telefonları, Başçavuş Çınkır tarafından tutanakla teslim edildi. Teslim edilenler arasında Öksüz tarafından jandarma karakoluna konulan GPS cihazı da yer aldı.

Öksüz, adliyeden ayrıldıktan birkaç saat sonra Zeki Çınkır'ı arayarak, nezarethanede kalan kemer ve saatini istedi. Çınkır ise, nezarethanenin kalabalık olduğunu söyleyip, "Herkesin eşyaları teslim edildikten sonra seninkileri gelip alırsın" dedi. Ancak tekrar aradığında Öksüz Sakarya'ya gittiğini, eşyaları almaya gelmeyeceğini söyledi. Saat ve kemer de Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

İddianamede, eşyaların ve cihazların delilleri ve delil bulma imkanını ortadan kaldıracak şekilde Adil Öksüz'e Zeki Çınkır tarafından teslim edildiği belirtildi. Çınkır'ın eşinin halası Hüsne Öksüz'ün Adil Öksüz'ün akrabalarından Mehmet Öksüz ile evli olduğu ve Çınkır ile Öksüz'ün akrabalık ilişkisi bulunduğu da iddianamede vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber