Darbeciyi kızının kimliği ele verdi

Antalya'da yakalanan darbeci Yarbay Özcan Karacan, 6 ayda 3 kez ev değiştirdi. Yakalanınca sahte kimlik gösterdi ama yanındaki kızının kimliği darbeciyi ele verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ağustos 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeciyi kızının kimliği ele verdi

TALAT ÖZTUZSUZ YÜKSEL TEMEL KENAN GÜRBÜZ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da helikopter pilotlarına, halkın, polis otolarının ile Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın aracının vurulması talimatını veren eski Yarbay Özcan Karacan'ın yakalanmasının detaylarına SABAH ulaştı.

Antalyalı olan Özcan Karacan, 6 ay önce geldiği kentte, Muratpaşa ilçesinde 2 ayrı kiralık eve çıktı. Kızıyla başka bir evde kalan eşi de zaman zaman yemek getirip götürüyordu.

6 AYDA 3 EV KİRALADI

FETÖ firarilerini yakalamak için TEM polislerinden özel olarak kurulan 10 kişilik "Gaybubet ekibi", Karacan'ın son olarak 2 hafta önce bir emlakçı vasıtasıyla Kepez ilçesindeki Fabrikalar Mahallesi'nde üçüncü bir ev kiraladığını belirleyince adım adım takip etmeye başladı.

Fakat takip edildiğini anlayan Karacan'ın kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran özel ekip, 15 Ağustos günü alışveriş yaptığı sırada darbeciyi yakaladı.

Üzerinde Levent İmir adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan darbecinin yanındaki kızı ise Karacan soyadıyla düzenlenmiş kimlik ibraz etti. Küçük kız polisin soruları karşısında gerçek kimliğini itiraf etti.

Emniyette ifade vermeyi reddeden Karacan, işlemlerinin ardından uçakla Ankara'ya götürüldü. Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan Karacan, Genelkurmay Karargah davası, Kara Havacılık davası ve Cumhurbaşkanı'na suikast davasında yargılanıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da firari olduğu sürede örgütsel irtibatının devam ettiğine ilişkin soruşturma yürütüyor. Karcan'ın eşi ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu kapsamda ve yargılandığı davalardaki tutukluluk kararları çerçevesinde savcı karşısına çıkacak olan Özcan Karacan Ankara'daki davalarda hakim karşısına çıkacak, Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı'na suikast davasında ise SEGBİS aracılığıyla ifade verecek.

CUNTACIYA ŞEHİT MESAJI

Bu arada Karacan dün THY'nin Antalya-Ankara seferini yapan uçağı ile Esenboğa Havalimanı'na getirildi. FETÖ'cü hain havalimanından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, 16 Temmuz sabahı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında şehit edilen polis memuru Köksal Kaşaltı'nın adının verildiği zırhlı araçla götürüldü.

ÖLÜMÜNE YOL AÇTIĞI POLİSİN ADI VERİLEN SOKAKTA YAKALANDI

Darbeci eski Yarbay Özcan Karacan, onun talimatıyla ateş açan helikopterlerin şehit ettiği polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın adını taşıyan sokakta yakalandı.

KENDİSİNİTURİST REHBERİDİYE TANITMIŞ

Özcan Karacan'ın, komşularına kendisini turist rehberi olarak tanıttığı ve akrabalarıyla da hiçbir temas kurmadığı ortaya çıktı. Şüphe çekmemek için aidatlarını düzenli ödeyen Karacan'ın komşuları, "Sabahları işe gider gibi evden çıkar, akşamları da dönerdi. Karşılaştığımızda selamlaşırdık. Bir kadın da 13 yaşındaki bir kızla birlikte gelip gidiyordu ve yemek getiriyordu. Ancak aracını sitenin parkına değil hep farklı yerlere park ediyordu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber