ByLock'çunun Katar Kumpası

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik operasyonda yurtdışına kaçtığı için gözaltına alınamayan Nokta dergisi eski Haber Müdürü Ertuğrul Erbaş, kariyerinin en büyük kumpas denemesine 15 Temmuz öncesi imza attı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ağustos 2017 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock'çunun Katar Kumpası

Hamdi Koçoğlu

22 Mayıs 2016'da Katar Emirliği'ne ait bir uçağın Gaziantep'e iniş yapmasını fırsat bilen FETÖ, militanları eliyle hemen harekete geçti. Örgütün Nokta dergisinde 15 Temmuz'dan 1,5 ay önce yayınlanan Katar uçağına ilişkin yalan bilgiler, bir fotoğraf üzerinden başladı. Uçağın fotoğrafını, Gaziantep Havalimanı'na geldiği sırada tesadüf eseri orada olduğu ileri sürülen Prof. Dr. Haluk Savaş çekti. Kamuoyunun kah topsakal kah badem bıyığıyla tanıdığı 'binbir surat' Savaş, bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı ve daha sonra ByLock'çu Erbaş ile görüştü.

KARİYERİNİN SON DENEMESİ

Bu görüşmenin ardından Nokta dergisinde bir haber yayınlayan FETÖ'cü Erbaş, Gaziantep'e inen Katar uçağına büyük gizem yükleyen yazısında, uçağa ait tescil işaretinin sahte olduğunu iddia ederek, "Katar uçağı gizemli bir uçuş yapıp Gaziantep'e iniyor. Tescil işareti anlaşılan o ki gerçek değil. Uçuş kayıtlarda yok. Camlar tamamen kapalı. Yük ise meçhul" ifadelerini kullandı. Operasyonel yazısını daha da 'sağlama almak' için TSK'daki FETÖ'cü pilotlardan biriyle konuşup üniformalı teröristin "İyi yakalamışsınız" yorumunu aktaran Erbaş, yabancı basına da açıklama yaparak, Türkiye'ye uluslararası sivil havacılık nezdinde yaptırım uygulanması ve soruşturma açılması gerektiğini savundu. FETÖ'nün bu kara kampanyasına en büyük destek ise o dönem firari tetikçi Emre Uslu'dan geldi. Uslu, Erbaş'ın Katar uçağı haberiyle gündem oluşturmaya çalıştı. Erbaş'ın sözkonusu 'haber'i, Türkiye'deki kariyerinin son kumpas girişimi oldu. 15 Temmuz sonrası Katar, Türkiye'nin talepleri doğrultusunda FETÖ ile ilişkili 45 kişiyi sınırdışı etti. Türk vatandaşı şüpheliler, Türkiye'ye giriş yaptıkları anda gözaltına alındı.

Profesör binbir surat

Katar uçağının fotoğrafını çekip FETÖ imzalı hayali senaryolara zemin oluşturan Prof. Dr. Haluk Savaş, 2015'te CHP milletvekilliği için aday adayı olmuştu. 15 Temmuz sonrası FETÖ üyeliğinden tutuklanan Savaş, cezaevinde kolon kanserine yakalandıktan sonra tahliye edildi. Savaş, sık değiştirdiği imajıyla tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber