Atabeyler ve Danıştay baskınını soruşturan müdür İstanbul'da

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından müfettiş raporları doğrultusunda açığa alınan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in yerine İstihbarat Daire Başkanlığı C Masası (İrticai ve sağ örgütler) Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in ataması yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, Ali Fuat Yılmazer ile çalışmak istemediği ve bu atamaya karşı direneceği de emniyet kulislerinden sızan bilgiler arasında yer aldı.

İstihbarat Daire Başkanlığı C Masası'nda görev yapan Ali Fuat Yılmazer kamuoyunda yankı uyandıran Danıştay baskını ile Atabeyler soruşturmasını yürütmüştü. Yılmazer'in Rahip Santoro ve İstanbul'da öldürülen gazeteci Hrant Dink suikastına yönelik soruşturmada da yer aldığı belirtiliyor.

ASKER ÖNE ÇIKARILDI

İstanbul'un yeni İstihbarat Müdürü ile ilgili değerlendirme yapan bir üst düzey emniyet yetkilileri şunları söyledi: "Yılmazer, hükümetle asker arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan bir emniyetçidir. Soruşturmalardan en dikkat çekici olanlar Danıştay ve Atabey soruşturmalarıdır. Her iki soruşturmada da asker bağlantıları ön plana çıkarıldı. Ancak Danıştay saldırısının sonucunda bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Atabeyler soruşturması ise kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber