Konutta büyük fuar indirimi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Yeşilköy'deki CNR EXPO'da düzenlenen Konut ve İşyeri Fuarı'nda bu yıl inşaat şirketleri fuara özel fiyatlarla ziyaretçi çekmeye çalışırken Regnum firması da yeni projesinde konut fiyatlarını 48 bin YTL'ye kadar düşürdü. Firmalar fuar süresince konut sahibi olmak isteyenlere yüzde 5 ile yüzde 10 arasında indirim imkanı sunuyor.

25 Mart'a kadar CNR Expo'da 9'uncusu düzenlenecek 'Konut&İşyeri 2007' fuarında, geleceğin konut projeleri tanıtılırken firmalar fuara özel fiyatlarla ziyaretçi çekmeye çalışıyor. 60 firmanın gayrimenkul projelerini tanıttığı fuarda, seminerlerle de sektörün geleceği konusunda katılımcı ve ziyaretçilere bilgi aktarılıyor. Firmalar peşin alımlarda konut sahibi olmak isteyenlere fiyat avantajı sağlarken, Regnum firması Astrum Towers projesinde konut fiyatlarını 48 bin YTL'ye kadar düşürdü. Firmalar fuar süresince fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasında indirim uygularken bazı şirketlerde konut alıcısına düşük faiz veya uzun vade avantajı sunuyor. Bu kampanyalar ile satşlarda yüzde 100'e varan oranda artış sağladıklarına dikkat çeken yetkililer konut sahibi olmak isteyenlere "Son fırsattan yararlanın" çağrısında bulundu. TOKİ'nin desteğiyle düzenlenen fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

PROJELERDEKİ FUAR AVANTAJLARI:

Uphill Court projesinde konut sahipleri yüzde 40 peşinat ile 36 aya kadar sıfır faizle kredi alabiliyor.

Regnum firması ise Astrum Towers projesinde konut fiyatlarını 48 bin YTL'ye kadar düşürdü.

Ottamon Life ise fuar boyunca yüzde 5 indirim uygulayarak Konak Turgutreis projesinde cazip fiyatlar sunuyor.

Muscan İnşaat, fuar boyunca Beylikdüzü'deki Palmiye konutlarından ev alanların peşinatlarını 4 ay erteliyor.

Halkalı Laleşehir Konakları projesine imza atan Buket-Akyapı İnşaat, vadeli alımlarda uyguladığı aylık yüzde 1.09 faizi fuar boyunca 0.99'a çekiyor.

Güney İnşaat'ın Taşdelen'deki Sample City projesinden fuar boyunca ev alanlar 12 aya kadar vade farksız taksit imkánından yararlanıyorlar.

İstanbul Yenibosna'daki İkebana Evleri içen Güneri İnşaat fuar boyunca yüzde 10 indirim uyguluyor.

Gül İnşaat, Vista Residence, Alto Casa ve Perla Vista projelerinde ekstra 6 taksit veriyor.

Engin İnşaat'ın Silivri'deki Engin Villaları fuar boyunca yüzde 10 indirimle satılıyor.

Mimart Yapı, Armina Evleri'ndeki daireler için fuarda başlattığı 1.08 vade farkı ile 48 aya kadar taksit kampanyasına fuardan sonra da devam edecek.

Konut satışı tahminlerin üzerinde olacak

TEKNİK Yapı CEO'su Teoman Metehan bu kampanyaların satışlara olumlu etki yaptığını belirterek, fuar sonunda konut satışlarının tahminlerin üzerinde olabileceğini bildirdi. Metehan şöyle konuştu: "Fuarda sektörde çalışanlar bir araya geliyor. Ancak bu yıl fuara konut sahibi olmak isteyenlerden büyük talep var. Firmaların yaptığı kampanyalar ile fiyat avantajı sağlamak isteyen tüketici artık bu fuarlarda buluşuyor. Kampanyalar satışlarımızı yüzde 100 etkileyecektir."

12 saatte 101 konut sattık

REGNUM firması tarafından İstanbul Haramidere'de yapılacak Astrum Towers projesi de fuara özel fiyatlarla tüketiciye sunuluyor. 48 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılan konutlar tüketiciler tarafından yoğun ilgi görüyor. "12 saat içinde 101 tane konut sattık" diyen Regnum Pazarlama Direktörü Selahattin Seslioğlu, fuar sonrasında fiyatların yüzde 10 artacağını bildirdi. Seslioğlu proje hakkında şu bilgileri verdi: "2009 yılının Mayıs ayında tamamlanması planlanan projede konut fiyatları 153 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Bu fiyatlar tamamen fuara özel."

Kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz

KONUT projelerini şehir merkezlerinin içinde tutmaya çalıştıklarını söyleyen Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Güneri "Eski binaları satın alıp sahipleriyle kat karşılığı anlaşarak yeni konutlar yapıyoruz" dedi. Şehir merkezlerinde arsa bulmanın çok güç oludğunu dile getiren Güneri "Kentsel dönüşüm yapıyoruz. Daire sahipleriyle anlaşıp evlerini yeniliyoruz. Burada tüketiciyi ikna etmek zor oluyor ancak bu projelerde herkes kazanıyor" diye konuştu.

Park Vadi ihalesi Kuzu Ulubol İş'in

DİKMEN vadisi 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Nisan 2006'da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve "Park Vadi Evleri" Projesi adı altında Kuzu Ulubol İş Ortaklığı'nca kaba inşaatı tamamlanan Park Vadi evlerinin Büyükşehir Belediyesi hissesine düşen konutların topluca satış ihalesi dün yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan ihalede en yüksek teklifi 132 trilyon lira ile Kuzu Ulubol İş Ortaklığı verdi. Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada "Aslında hem tespit edilen satış bedeli hem de bizim teklifimiz çok yüksek. Belediye henüz kaba inşaat safhasındaki konutlarını yüksek bir bedelle satmış oldu. Biz firma olarak henüz devam eden , bitmemiş bir projenin içerisine başka bir firmanın girmesini istemedik. Çünkü bu durum projenin bütününe zarar verirdi. Kalite çıtası düşerdi. Böyle bir sonuç bizden ev alanlarında aleyhine olurdu. Çıkabilecek bu olumsuzlukları düşünerek en yüksek fiyatı verdik" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber