Polislerin sigorta şirketi yabancı ortak arıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Mart 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık sektöründe yaşanan evliliklerin ardından hareketlenen sigorta sektöründe satınalmalar ve evlilik hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın sahibi olduğu Ankara Sigorta yabancı ortaklık için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve Ankara Sigorta'nın yabancı ortak arayışıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İcra Kurulu Başkanı Aziz Ahmet Kaçar, "Hazirana kadar satış işinin bitmesini bekliyoruz" dedi.

Sigorta sektörünün henüz büyümesini tamamlayamadığını belirten Kaçar, bu durumu yabancıların çok iyi tespit ettiğini ve piyasaya girmeye başladıklarını söyledi. Sigorta şirketlerinin gelişmiş ülkelerde sıkıntı yaşamaya başladığını ve bu nedenle Türkiye gibi gelişen pazarlara yöneldiklerini kaydeden Kaçar, "Konut ve otomobil sayısı artmıyor. Nüfusta da artış yaşanmıyor. Bu nedenle yeni sigorta poliçesi satamıyorlar. Türkiye bakir bir alan. Dünya ortalamasının üzerinde büyüme yaşanıyor. Bunlar sektörün hareketlenmesini sağladı" diye konuştu.

Büyütmek için tıklayınız

Yabancı ortak yarışına Ankara Sigorta'nın da katıldığını dile getiren Kaçar, ortaklıkta hisse oranına takılmadıklarını vurguladı. Kaçar şunları söyledi:

"Ankara Sigorta'nın sahibi olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın 200 bin ortağı var. Bunlar potansiyel müşteri. Aileleriyle rakam 1 milyona çıkıyor. Hisse konusunda önyargımız yok. Tamamını ya da bir kısmını satabiliriz. Biz ortaklıkta güçlü sermaye yapısı olan ve uluslararası deneyime sahip şirketleri tercih edeceğiz."

Sigortacılık sektörünün teknolojik olarak bankacılıktan 25-30 yıl geride olduğunu dile getiren Genel Müdür Yusuf C. Şatoğlu ise, "4.5 ayda teknolojik altyapımızı yeniledik. Üç yılda 18'den 12. sıraya çıktık. Pazar payımızı da yüzde 3'e yükselttik. Hedef beş yıl içinde ilk 10 şirket arasında yer almak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber