İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Alperen 1400 lira yüzünden ölmüş

Servis cinayeti kurbanı Alperen'in sınıfına, 1400 lira maaş vermemek için yeni öğretmen alınmadığı, çocukların başıboş kaldığı ortaya çıktı. Yeniden gözaltına alınan okulun sahibi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ağustos 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEYHAN TORLAK

İzmir'de, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in servis aracında unutulması sonucu havasızlıktan ölmesine tepkiler sürerken, olaydan sonra gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan okulun sahibi ve müdürü Yurdagül İşgören ile hostes Dilara Kanberler yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Yurdagül İşgören tutuklanırken Dilara Kanberler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık ayrıca, kamera kayıtları da dahil bütün delillere de el koydu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de okulun süresiz olarak kapatıldığını açıklayarak, "Öğrenci e-okul sistemine kayıtlı değil. Servis kayıtlı değil. Bu okul yaz okulu olduğu için kaymakamlık oluru ile açılmış" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da Çiğli Özel Sevgi Yumağı okulu ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

ARZU ÖĞRETMENE İFADE TEHDİDİ

Türkiye'de infial yaratan olayın ortaya çıkmasını sağlayan öğretmen Arzu Gülmez, idarenin ucuza çalışacak öğretmen aradığı için Alperen'in sınıfının öğretmensiz kalmasına göz yumduğunu belirterek şöyle dedi: "Alperen'in bulunduğu sınıfın öğretmeni ağustos başında evlenince, okul evine uzak diye istifa etti. O sınıftaki çocuklar bir üst katta, bir alt katta dolaşıyordu. Öğretmenlere bin 400 lira ödeniyordu. Yurdagül İşgören, bir ay maaş vermemek ve kara geçmek için öğretmen alımını Kurban Bayramı'ndan sonraya bıraktı. Biz daha karakola gitmeden, servis şoförü Taner İşgören, aile dostları olan ve okula gidip gelen Ahmet Somun'u arayıp telefonu bana verdi. Somun telefonda, 'Eğer olayı anlatırsan meslek hayatını bitiririz' diye tehdit etti. Somun, hastanede de baba Serkan Sakin'in yanına gidip timsah gözyaşları döktü." Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Alperen'in babası Serkan Sakin'i arayarak taziyelerini iletti ve ihmali bulunanların gereken cezayı almaları konusunda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber