Toplu sözleşmeler için genel başkanlar toplanacak

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen: - "(Toplu sözleşme görüşmeleri) 21 Ağustos'ta hem genel başkanlar hem de il temsilcileri oturacağız, beraberce bu sözleşme imzalanacak mı imzalanmayacak mı onun muhasebesini yapacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2017 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu sözleşmeler için genel başkanlar toplanacak

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "21 Ağustos'ta hem genel başkanlar hem de il temsilcileri oturacağız, beraberce bu sözleşme imzalanacak mı imzalanmayacak mı onun muhasebesini yapacağız." dedi.

Cankesen, Devlet Demir Yolları Salonunda gerçekleştirilen Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şubesi 4. Olağan Kongresinde, her 2 yılda bir oturdukları toplu sözleşme masasının çalışma yaptıkları alanlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturduklarını ve konfederasyonlarının bugün Kızılcahamam'da başkanlar kurulu toplantısı yaptığını aktaran Cankesen, şöyle devam etti:

"21 Ağustos'ta hem genel başkanlar hem de il temsilcileri oturacağız, beraberce bu sözleşme imzalanacak mı imzalanmayacak mı onun muhasebesini yapacağız. 3+3+3 diyerek, ortaya bir rakam çıkarıp, yüzde 3'lere boğmak... Akabinde de daha bugün çıktı, resmi bir teklif yok, '3,5 veririz' demek. Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. O yüzden, il temsilcilerimiz, şube başkanlarımız Ankara'da, toplu bir şekilde karar vereceğiz. Hepiniz gördünüz, 'Bu teklife kapalıyız' sloganını, elimizdeydi. Emin olun orada 'Bu teklife evet', 'Bu teklif müzakere edilebilir' diye afişler de vardı. Sadece elimizde 'Bu teklife kapalıyız' afişiyle oraya gitmedik."

Cankesen, kendilerinden önce işçilerin toplu sözleşme imzaladığını anımsatarak, "Bürokratlar, 'İşçilerle birbirinizi kıyaslamayın' diyorlar. Onlar bizim kardeşimiz, onlar bizi kıyaslayacak, biz onları kıyaslayacağız. Kıyaslamadan nasıl toplu sözleşme yapacağız? Burada verilen bir emsal var, bu emsalin üzerine aradan 3'leri, 3,5'leri vermek, hiç hakkaniyete uygun değil. İşçi kardeşlerimizi yapmış oldukları sözleşmeden dolayı tebrik ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber