İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yıldırım: Birer birer bu alçaklara hesabını soruyoruz

Başbakan Yıldırım: "Enflasyon düşüyor. Tek haneli enflasyona doğru gidiyoruz. İşsizlik düşmeye devam ediyor, daha da düşecek. O da yakın zaman tek haneli olacak inşallah. Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2017 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Birer birer bu alçaklara hesabını soruyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor." dedi.

Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Konuşmasına,16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi.

Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi.

Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

- "İşsizlik düşmeye devam ediyor. Daha da düşecek"

AK Parti hükümetleri olarak 15 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren çok büyük hizmetlere ve projelere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"2001 yılını hatırlayın. Türkiye'nin ekonomik krizle yerle bir olduğu günleri hatırlayın. O gün dünyaya gözünü açan bebekler bugün 16 yaşında. Onlar bilmez ama onların babaları bilir, anneleri bilir, büyükbabaları büyükanneleri bilir. İşte 15 yıl AK Parti, liderimiz, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptı. Milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim."

Vatandaşlara bu yılın büyüme yılı olacağı ve büyümede yeni bir rekora imza atılacak bir yıl olacağı sözünü verdiklerini anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enflasyon düşüyor. Tek haneli enflasyona doğru gidiyoruz. İşsizlik düşmeye devam ediyor, daha da düşecek. O da yakın zaman tek haneli olacak inşallah. Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde istihdam seferberliği başlattık. İstihdam artıyor. 2003 yılında Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugüne kadar 25 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük ülkeyi birleştirdik. Türkiye'nin rüyalarını gerçeğe dönüştürdük."

- "Türkiye hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek"

Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bunu yaparken, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde 'evet' dedi. 16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek."

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugünlerde Türkiye ile uğraşmasalar, işleri rast gitmeyenler var. Almanya bugün seçimlere hazırlanıyor ya, işi gücü Türkiye. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmazsa işleri rast gitmiyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma töreninde, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkesini yabancı ülkelere şikayet ettiğini belirtti.

Yıldırım, "Ne diyor? 'Türkiye'de can güvenliği yok mal güvenliği yok aman gelmeyin' ülkesini yabancılara kötülüyor. Ama Kılıçdaroğlu'na rağmen Türkiye'de turizm büyümeye devam ediyor. Misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Milletin demokrasi aşkını istismar ederek, sağı solu yakanlara cici çocuk muamelesi yapanlar, Türkiye'nin geleceğinde hiçbir katkısı olmaz.Türkiye ekonomisi kötü gidiyor dedikodularıyla istikrarımızı geleceğimizi hedef alanlar avucunu yalayacaklar." ifadesini kullandı.

Konya'nın "Ali Cengiz oyunları"na pabuç bırakmayacağına vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Bunlar iflah olmaz. Bu muhalefet cephesi baktı ki işler istedikleri gibi gitmiyor, ne yaptı 'bir adelet yürüyüşü yapayım' dedi. İyi güzel de adalet yürüyüşü yaparken, sağ kolunda PKK bölücülerini destekleyen partinin temsilcileri, sol kolunda 15 Temmuz alçak FETÖ darbecilerinin temsilcileri kolkola yürüdüler. Bu yürüyüş, adelet yürüyüşü değil, bir gaflet yürüyüşü olmuştur. Eğer yürümek istiyorsan, milletle beraber yürüyeceksin. Milletin yürüdüğü istikamette yürüyeceksin." diye konuştu.

Yıldırım, terör örgütleriyle, FETÖ'cülerle adaletinin bulunamayacağını, milletin sevgisinin kazanılamayacağını bildirdi.

"Ey Kılıçdaroğlu bırak bu şikayet etmeleri, bırak bu bölücülerle FETÖ'cülerle iş tutmayı, eğer bir fikrin varsa bu ülkenin geleceği için söyleyecek sözün varsa gel, bunu söyle. Hangi projeleri Konya için düşünüyorsun, bunu anlat." diyen Yıldırım, Konya'nın 15 Temmuz'da bir destan yazdığını anımsattı.

Yıldırım, "Allah sizden razı olsun siz meydanlardaydınız, biz meydanlardaydık ama Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğunu cümle alem biliyor." diye konuştu.

- "Birlikte hareket edin"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini yapanlardan hesap sormak için ne gerekiyorsa yapılacağını vurgulayarak, "Kandil'deki PKK yöneticileri diyor ki 'Aman CHP ile HDP, FETÖ bir araya gelin 2019'da birlikte hareket edin, AK Parti bu seçimleri kazanmasın.' Şimdi bir yeni ortaklık arayışı içine girdiler. Bugüne kadar, bu ülke, bu millet darbecilere bölücelere bu milletin kardeşliğini bozanlara tokat gibi cevapları seçimlerde verdi, bir daha da verir, ondan sonra da verir ebediyen de verir." açıklamasını yaptı.

Milletin kendisine karşı açılan her cepheye gerekli cevabı verdiğini aktaran Yıldırım, vatandaşlardan bu değerlere sahip çıkmalarını istedi.

- "Terörün iyisi kötüsü olmaz..."

Başbakan Yıldırım, milletten aldıkları güçle terörün üstesinden geleceklerini belirtirken, terörün adeta bir mikrop gibi dünyanın başına bela olduğunu kaydetti.

Son iki yılda sadece Avrupa'da 20'den fazla terör olayının meydana geldiğini hatırlatan Yıldırım, "Bu konuda Türkiye yıllardan beri bütün dünyaya bir çağrıda bulunuyor, diyoruz ki terörün iyisi kötüsü olmaz, terör insanlığın başının belasıdır. Onun için gelin bir olalım beraber olalım.Teröre karşı birlikte mücadele edelim. Biz böyle derken maalesef kulaklarını kapadılar. Ama artık şu anlaşıldı ki terör her yerde olur. İstanbul, Konya ne kadar güvenliyse Londra ancak o kadar güvenlidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Konya için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başbakan Yıldırım, milletvekilleri ve belediye başkanlarını da kutladı.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir de bugünlerde Türkiye'yle uğraşmasalar, işleri rast gitmeyenler var. Almanya bugün seçimlere hazırlanıyor ya, işi gücü Türkiye. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmazsa işleri rast gitmiyor. Almanya Türkiye hakkında ne diyor 'efendim Türkiye bizim egemenlik hakkımıza müdahale ediyor.' Neymiş Cumhurbaşkanımız Almanya'da seçimlerle ilgili oradaki vatandaşlarımıza tavsiyelerde bulunuyor. 'Peki kardeşim adama sormazlar mı PKK'lıları FETÖ'cüleri bağrınıza basarsanız Türkiye'nin düşmanlarına kucak açarsanız Türkiye'den ne bekleyeceksiniz?' Aferim mi? diyecek Türkiye. Türkiye'ye laf söylerken, kendi söyleyecek lafların nereye gideceğini de hesap edeceksiniz. Ne diyor Dışişleri Bakanı, ne diyor Sayın Merkel, 'Biz şimdi artık hükümetle değil, AK Parti ile değil, referandumda yüzde 51,6 alan sonuçla değil hayır verenlerle ilgileneceğiz, onlarla ortaklık yapacağız.' Bunu söylerken bu lafın nereye gittiğinin farkında değil, Türkiye'nin içişlerine karıştığının farkında değil. Biz laf edince de efendim niye böyle oluyor. Kusura bakmayın."

Başbakan Yıldırım konuşmasına devam ettiği sırada hızlı tren geçmesi üzerine, treni işaret ederek, "Allah yapanlardan razı olsun." dedi.

Almanya Başbakanı'nın diğer Avrupa ülkelerinin iradeleri ve egemenlik haklarını hiçe saydığını belirten Yıldırım, Merkel'in Gümrük Birliği ile ilgili diğer Avrupa ülkelerin yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

Yıldırım, "Ey Almanya sen 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun? Bu birliğin patronu sen misin? Patronsun da biz bunu bilmiyor muyuz? Açıklayın 'bu birlikte benim dediğim olur, benim istemediğim hiç bir şey olmaz' diye açıklayın da herkes de bilsin bu Avrupa Birliği'nin ne olduğunu. Bu konuda iki ülkenin tarihsel dostluğa ve birlikteliğine zarar verecek hal ve hareketlerden artık vazgeçin." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Buradan dostlarımıza bir tavsiyem var; Türkiye, büyük ve güçlü bir ülkedir. Lütfen Türkiye'yi iç siyasetinize, seçimlerinize malzeme yapmayın. Bir aylık bir süre için uzun yıllara dayanan dostluk bağlarımızı zedelemeyin." dedi.

Başbakan Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı ile Konya Lojistik Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkati çekti.

Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye'den geçtiğini belirten Yıldırım, "Türkiye bölgedeki istikrarsızlıklara karşı, göç akımlarına karşı gereken her türlü tedbiri alıyor. Herkes şunu bilsin; hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz ancak parmakla gösterebilir, parmakla işaret edeceği bir ülkedir Türkiye." dedi.

Türkiye, Avrupa Birliği özelinde üzerine düşeni yaparken, aynı özeni ve nezaketi AB'den görmediğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Buradan dostlarımıza bir tavsiyem var; Türkiye, büyük ve güçlü bir ülkedir. Lütfen Türkiye'yi iç siyasetinize, seçimlerinize malzeme yapmayın. Bir aylık bir süre için uzun yıllara dayanan dostluk bağlarımızı zedelemeyin. Almanya'da yaşayan ve bu seçimlerde oy kullanacak soydaşlarımızın, kardeşlerimizin bu hususu dikkate alması, Türkiye-Almanya dostluğunu göz önüne alarak karar vermesini temenni ediyorum."

- Konya'ya yapılan yatırımlar

Konya'nın, tarımın başkenti olduğunu dile getiren Yıldırım, kentin ülke tarımına katkısının yüzde 20 olduğunu söyledi. Yıldırım, hükümet olarak 15 yılda Konya tarımına 10 milyarın üzerinde destek verdiklerini belirtti.

Konya'nın aynı zamanda sanayinin de başkenti olduğunu anlatan Yıldırım, "Türkiye sanayisinin milli gelir içindeki payı yüzde 20. Konya'nın payı ne kadar? Yüzde 28. Türkiye ortalamasının üzerinde. Konya yenilikçilik ve girişimcilik, rekabet bakımından Türkiye'nin 8 büyük şehri arasında yer alıyor. Burada da önder durumda." diye konuştu.

Kentin, 2002'de 130 milyon dolar ihracat yaptığını, şimdi ise bu rakamın 1,5 milyar dolara çıktığını söyleyen Yıldırım, Konya'nın ihracatının 15 yılda tam 12 kat arttığını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, kente yaptıkları yatırımların tutarının ise 35 milyar lira olduğunu, bu yatırımlara özel sektör yatırımlarının dahil olmadığını belirtti.

Konya'da yapılacak 2 yatırıma ilişkin bilgi veren Yıldırım, bunlardan ilkinin Karapınar'da kurulacak bin megavatlık termik santral projesi olduğunu ve burada bin 500 kişinin istihdam edileceğini, diğer yatırımın ise özel sektör tarafından yapılacak dondurma ve kozmetik imalatı projesi olduğunu ifade etti. Bu projenin yatırım miktarının 450 milyon dolar olduğunu söyleyen Yıldırım, söz konusu yatırım devreye girdiğinde bin 800 Konyalı'nın iş sahibi olacağını bildirdi.

Konya'nın önemli projelerinden birinin de metro olduğunu dile getiren Yıldırım, bunun sözünü verdiklerini ve sözlerinin arkasında olduklarını söyledi. Yıldırım, "İlk etapta 21 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi Hızlı Tren Garı ve Meram Belediyesine olan hattın yapımını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, seneye bu vakte kalmayacak, Konya-Karaman hızlı trenini de hizmete alacağız." diye konuştu.

- "Her şey daha güzel olacak

Konya Çevre Yolu inşaatının da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, yarının bugünden daha güzel ve aydınlık olacağını ifade etti.

Temelini atacakları iki önemli eserin de Konya'nın çehresini değiştireceğini belirten Yıldırım, hızlı treni hizmete aldıkları 2011'den bugüne kadar kente toplam 13 milyon ziyaretçinin geldiğine, daha önce kente gelen ziyaretçi sayısının ise yıllık 500 bin olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her şey daha güzel olacak hiç merak etmeyin. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam etsin. Yeter ki ülkemize, milletimize, birliğimize musallat olan bölücü terör örgütleri PKK, FETÖ örgütü bir an önce milletimizin başının belası olmaktan çıksın. Birer birer bu alçak örgütlerin yaptıklarının hesabını soruyoruz. Van'da Özalp ilçe başkan yardımcılarımızın ve iki aydınımızın kanı yerde kalmadı. Onları şehit eden alçaklar hesabını verdi, etkisiz hale geldi. Bu terör örgütünün yaptığı her türlü ihanetin karşılığı misli misline verilecek. Ondan hiçbir endişeniz olmasın. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun."

- Konyaspor'a verilen ceza

Hızlı tren garının 55 bin metrekare alan üzerine kurulacağını bildiren Yıldırım, burada alışveriş merkezi, otel ve mağazaların bulunacağını, garın adeta bir yaşam merkezi olacağını söyledi.

Temelini atacakları yatırımların Konya'ya hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda, iki kupayı müzesine götüren Konyaspor'u tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Yıldırım, "Konyaspor'a verilen cezanın da inşallah en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.

- Notlar

Temel atma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Başbakan Yıldırım'a törende, eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile AK Partili milletvekilleri ve ilgililer eşlik etti.

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım, beton mikserinin kumanda butonuna basarak Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temeline ilk harcı döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber