Adanalı gençlerin eğitim başarısı

ADANA Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik Eğitim Merkezleri'nin ücretsiz kurslarında sınavlara hazırlanan bin 687 öğrenci, çeşitli lise ve fakülteleri kazandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2017 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adanalı gençlerin eğitim başarısı

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda 964 öğrenci, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ise 723 öğrenci başarılı sonuçlar aldı. TEOG sınavına giren öğrencilerden 32'si fen lisesi, 817'si Anadolu lisesi, 115'i diğer liseleri kazandı. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ise öğrencilerden 3'ü tıp, 36'sı mühendislik mimarlık, 9'u hukuk , 3'ü diş hekimliği, 68'i iktisadi ve idari bilimler, 47'si fen edebiyat, 73'ü eğitim, 29'u ilahiyat, 7'si iletişim, 43'ü sağlık bilimleri, 1'i eczacılık fakültesine yerleşti. 404 öğrenci de diğer bölümlere girdi.

ÖĞRENCİLERE KUTLAMA

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, eğitim kalitesini sürekli güçlendiren Gençlik Eğitim Merkezleri'ne devam eden öğrencilerin elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü'nün geleceğin teminatı olan çocukların çağın gereklerine uygun biçimde eğitimlerini tamamlaması ve geleceğe eksiksiz hazırlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Hızlısoy "Türkiye'nin en iyi liselerini ve fakültelerini kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ortaya çıkan gurur tablosunda emeği geçen öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyoruz" dedi.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

12 ilçede 13 şubesiyle hizmet veren Gençlik Eğitim Merkezleri'nde yeni dönemde ücretsiz kurs görmek isteyen öğrenci sayısı 13 bine ulaştı. Ön kayıtlar 5 Eylül'e kadar devam edecek, 6-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak sınavın ardından puan sıralamasına göre kesin kayıtlar başlayacak. 16 Eylül'de ders başı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber