İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İhanet hücreleri darbe günü birbirini tanıdı

FETÖ, Deniz Kuvvetleri yapılanmasındaki 14 mahrem imama, himayelerindeki askerleri toplayarak darbenin talimatlarını verdi. Bir çok askerin aynı örgütte olduklarını o gece öğrendikleri ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ağustos 2017 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhanet hücreleri darbe günü birbirini tanıdı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin SAT Komutanlığı ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nda görevli askerler ve askerlerin mahrem imamlarının da aralarında bulunduğu 52 sanık hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 38 sanığın içinde darbe gecesi İstanbul'dan CASA tipi askeri bir uçakla Dalaman'a gitmek için havalanan ancak son anda rota değiştirip Akıncı Üssü'ne inen asker içinde yer alıyor.

Bir birlerini tanımıyorlarmış

Örgütün sözde mahrem yapılamasının anlatıldığı iddianamede TSK'da yapılanmanın hücre tipi örgütlenme modelinde muvazzaf subay ve astsubaylar ile askeri öğrenciler ikişer veya üçer gruplar halinde örgütlenen hücreler halinde bir sivile bağlı olarak faaliyet yürüttüğü, aynı birlikte yan yana görev yapan hücrelerin dahi birbirlerini tanımadıkları bir kez daha belirtildi. Hücre yapılanma nedeniyle o gece Akıncı Üssü'ne inen ekipte yer alan Astsubay Murat Fırat'a hareket hazırlıkları sırasında komutanının 'Birlikte hareket ettikleri askerler ile aynı yapı içerisinde olduklarını ne zamandan beri bildiğini sorduğunda' Fırat'ın '15 Temmuz günü olayların başlamasıyla öğrendiğini' söylediği iddianameye yansıdı.

İşte o imamların isimleri

İddianamede SAT ve SAS ekibini yöneten, talimatları ileten sivil imamları tespit edildi. 14 mahrem imamın isimleri şöyle: Servet Memiş, Emrullah Merallı, Ahmet Taşçıoplu, Nihat Mengi, Yusuf Baytar, Önder Yılmaz, Kemal Işıklı, Sadık Yılmaz, Orçun Zennun Süle, Mustafa Gümüş, Ebubekir Atabey, Fatih Dursun, Enes Hozan ve Salih Çeliksoydan.

Tuğamiraller Ümraniye'de

SAT ve SAS Komutanlığı'ndaki ilk darbe toplantısı 11 Temmuz'da Ümraniye'deki örgüt evinde düzenlendi. Toplantıya mahrem imamlardan Yakup Dalkılıç'ın talimatıyla eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Hayrettin İmren. Eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ta katılan rütbeliler arasındaydı.

Askerle darbe toplantısı

İddianameye göre mahrem imamlar 11 Temmuz'da darbe toplantılarına başladı. 15 Temmuz saat 19.30'a kadar düzenlenen toplantılarda mahrem imamlar himayelerindeki askerleri toplayarak darbeyi anlattıkları, askerlere 'Kemal'i tanıyor musun diye soracak, sen de ona ne istiyorsa yardımcı ol" diyerek talimatları verdikleri belirlendi.

Hilal YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber