Üniversite mezunlarına astsubaylık yolu açıldı

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki yıl süreli yüksekokul ve meslek yüksekokulu bitirenler ile fakülte mezunlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) "muvazzaf astsubay" olarak alınabilme koşullarını düzenleyen "Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, muvazzaf astsubay adaylarında, "tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak" ve "herhangi bir bayan veya erkekle nikahsız yaşamamak" gibi koşullar da aranacak.

İki yıllık okul mezunları başvurabilecek

Adayların, "Genelkurmay Başkanlığı tarafından tespit edilen lise ve dengi okullardan mezun olarak, yine Genelkurmay Başkanlığı tarafından tespit edilecek en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteyi kendi nam ve hesabına bitirmeleri" gerekecek. 4 yıl veya daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenlerin 28 yaşından, daha az süreli yüksek öğretimi bitirenlerin 26 yaşından gün almamış olmaları, tam teşekküllü askeri hastanelerden, sınıfında "Muvazzaf Astsubay Olur" kararlı sağlık raporu almaları zorunlu olacak.

Başvuruları kabul edilen adaylar, genel kültür sınavı, fiziki yetenek değerlendirme testi ile mülakata alınacaklar. Başarılı olanlar, temel askerlik eğitimine ve muvazzaf astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimine tabi tutulacaklar. Eğitimi başarı ile bitirenler, astsubaylığa nasbedilecekler. Nasbedilenler, atandıkları görevlerde bir yıllık deneme (adaylık) süresine tabi tutulacaklar.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber