İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özhaseki: Uyarıyorum! çiçekle, böcekle uğraşıyorlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Birçok şehri, 'Yakında şehrinizde deprem olacak. Bakın bilim adamları söylüyorlar. Deprem olduğunda da şu kadar bina yıkılacak, altında şu kadar insan kalacak, biraz hareketlenin lütfen' diye uyarıyorum ama rahatlar, kıpırtı yok. Çok rahatlar, relaks adamlar. Çiçekle, böcekle, sosyal tesisle, şarkıcı, türkücülerle uğraşmaya devam ediyorlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2017 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özhaseki: Uyarıyorum! çiçekle, böcekle uğraşıyorlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Birçok şehri, 'Yakında şehrinizde deprem olacak. Bakın bilim adamları söylüyorlar. Deprem olduğunda da şu kadar bina yıkılacak, altında şu kadar insan kalacak, biraz hareketlenin lütfen.' diye uyarıyorum ama rahatlar, kıpırtı yok. Çok rahatlar, relaks adamlar. Çiçekle, böcekle, sosyal tesisle, şarkıcı, türkücülerle uğraşmaya devam ediyorlar." dedi.

Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Büyükşehir Belediyesinin yaptıracağı Fuzuli katlı kavşağının temel atma törenine katıldı.

Bakan Özhaseki, törende, bakan olduktan sonra her hafta bir bakanı Kayseri'ye getirerek, kentin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın geçen hafta Kayseri'ye geldiğini anımsatan Özhaseki, Demircan'ın Memleket Hastanesinin yıl sonuna kadar biteceğini söylediğini kaydetti.

Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Kayseri'ye ikinci kez geldiğini, yaklaşık bir yıl önceki ziyaretinde birçok tesisin temelini attığını söyledi.

Bugün de çok sayıda tesisin temelini atacaklarını dile getiren Özhaseki, "Biz Kayseri'ye bir baraj yaptık. Kızılırmak'ın üzerinde, 70 kilometre uzunluğunda bir su kütlesi tutuldu. Bu bir belediye projesiydi. Zamanında gerçekleştirdik. Parantez içerisinde söylüyorum. Bu barajın onda bir büyüklüğünde değişik yerlerde yapan CHP'li belediyeler, devleti 3-4 milyar dolar borçlandırdı. Biz devletin kesesinden 1 tek kuruş çıkmadan bu barajı yaptık." şeklinde konuştu.

Kayseri'nin yaşanılabilir kentler arasında üst sıralarda olduğuna dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şimdi yasalar çıkarıyoruz. Kentleri değiştirmeye dönüştürmeye çalışıyoruz. Devlet olarak trilyonlar harcıyoruz ama birçok belediye başkanı arkadaşımız işe bile başlamadı. Birçok şehri, 'Yakında şehrinizde deprem olacak. Bakın bilim adamları söylüyorlar. Deprem olduğunda da şu kadar bina yıkılacak, altında şu kadar insan kalacak, biraz hareketlenin lütfen.' diye uyarıyorum ama rahatlar, kıpırtı yok. Çok rahatlar, relaks adamlar. Çiçekle, böcekle, sosyal tesisle, şarkıcı, türkücülerle uğraşmaya devam ediyorlar. Biz bunları 15 yıl önce Kayseri'de çözdük."

Konuşmanın ardından bakanlar Özhaseki ve Eroğlu, butona basarak Fuzuli katlı kavşağının temelini attı.

Bakanlar, daha sonra Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Eroğlu, ziyaret sonrasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Kayseri'ye yaptığı yatırımları anlattı.

AK Parti hükümetlerinin sulama işine büyük destek verdiğini vurgulayan Eroğlu, son yıllarda sulama konusunda Kayseri'nin büyük bir ivme kazandığına işaret etti.

- "Suyu idareli kullanmamız gerekiyor"

Bakan Eroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Kayseri için 6 projenin temelini atacağız. Bu projelerin toplam maliyeti 749 milyon lira. Bunlardan bazıları sulama projeleri. Sulu tarıma geçerek çiftçilerimizin ilave gelir elde etmesi için uğraşıyoruz. Bir toprak su ile buluştuğu zaman 4 ile 14 kat daha fazla verim alınabiliyor. Tabii ki burada bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Bilhassa pompa sulamalarda enerji kullanımı yüksek oluyor. Bu projeler gerçekleştiği zaman çiftçilerimizin tarlayı değil, bitkinin kökünü sulamasını da sağlayacağız. Çünkü aşırı sulamadan sonra tarlalar çoraklaşıyor. Zaten su yönünden zengin bir bölge değiliz. Hem suyumuzu verimli kullanacağız hem de tarlaların çoraklaşmasını önleyeceğiz. Bunun denetimini sulamayla ilgili birimlerimiz takip edecek. Suyu idareli kullanmamız gerekiyor. Buralara büyük paralar harcıyoruz. Hükümetimiz bu işe büyük destek veriyor. O yüzden çiftçilerimize şunu söylemek istiyorum. Tarlasına yağmurlama ya da damlama sistemi kurmayan çiftçilerimize su vermeyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber