İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Millet sandıkta kararını verecektir, şu ana kadar vermiştir'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Bu bir siyasi rekabettir, hakemi de millettir. Millet sandıkta kararını verecektir, şu ana kadar vermiştir. Ama sizin bu siyasi rekabetinizi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığınızı vesile kılarak, adeta vatana bir düşmanlık haline getirmeniz, düştüğünüz en dip noktadır Sayın Kılıçdaroğlu"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2017 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Millet sandıkta kararını verecektir, şu ana kadar vermiştir'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Verdiği bir mülakatta Almanya'daki bir dergiye Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söyleyecek kadar ileriye giden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söylemek, esasen Türkiye'nin bağrına hançer saplamakla eşdeğerdir." dedi.

Bursa merkez Yıldırım ilçesinin Beyazıt Mahallesi'ndeki toplu sünnet şölenine katılan Çavuşoğlu, davetlilere etli pilav ikram etti, sünnet çocuklarını sevdi, çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Keles ilçesinde bu yıl 51'incisi düzenlenen Kocayayla Kültür Şöleni'ne katılan Çavuşoğlu, Keles'in Bursa'nın şirin ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, burada yaşayan insanların Yörük-Türkmen geleneğini büyük bir sadakatle gelecek nesillere aktarmanın azim ve kararlılığında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler millete hizmet sevdasıyla yola çıkmış, milletimizin nabzını her an elinde tutan, kalp atışlarını dinleyen, gönlünden geçen ne varsa onu gerçekleştirmeye çalışan siyasi geleneğin temsilcileri, fertleriyiz. 16 yıl önce yola çıktığımız tarihten bu yana Türkiye'nin sadece yollarını, sağlığını, eğitimini, altyapısını, üst yapısını, geliştirmekle kalmadık aynı zamanda milletimizin kadim gelenekleri olan, bizi millet yapan, bize has özellikleri her daim desteklemeye çalıştık. Biz halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu bilen anlayışla hareket etmeye devam ediyoruz. Milletimiz bizim baş tacımız. Biz o milletin hizmetkarı olmaya aday olarak bu yola çıktık ve bunu hiçbir zaman için aklımızdan çıkarmadık. Milletimizin bize çizdiği istikamette hareket ettiğimiz müddetçe hem bu ülkenin kalkınmasına vesile olacak hem de kendimizin istikrarlı ve kalıcı şekilde siyaset yapmasına imkan sunacağımızın farkındayız. Ben ve bütün milletvekili arkadaşlarım milletin hassasiyetlerini gözeterek siyaset yapma sevdasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim siyasetimiz, milletimize olan aşkın bir tezahürüdür."

- "Türkiye artık ayaklarına vurulmak istenen prangaları teker teker kırıp atıyor"

Türkiye'nin son 16 yılda önemli mesafeler katettiğini anlatan Çavuşoğlu, "En başında devlet ile millet arasındaki mesafeler ortadan kalktı. Devlet ile milletin kaynaşmasına vesile olduk. Artık milletimiz gerçekten de devlet denilen organizmanın kendisi için teşkil edilmiş bir mekanizma olduğunun bilincinde. Onunla yekpare olmasını bildi ve bunu gördü. Aynı şekilde milletimiz bu coğrafyada ve bizim siyasetimizde her daim en ön planda yerini muhafaza etmektedir." diye konuştu.

Türkiye'nin geliştiğini, büyüdüğünü, bundan sonra da büyümeye devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye artık ayaklarına vurulmak istenen prangaları teker teker kırıp atıyor. Çünkü biz ufkumuzu yüce değerlere ve ülkemizin, milletimizin hak ettiği o muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak üzere oraya diktik, oraya bakıyoruz, hedefimiz orası. Türkiye büyümeye devam ederken bazı ülkelerin bu coğrafya üzerinde farklı birtakım emelleri olması nedeniyle zaman zaman hiç hak etmediğimiz saldırılara, uygulamalara maruz kalıyoruz. Müttefik olarak gördüğümüz devletlerin de yaptığı açıklamalar, ortaya koyduğu tavırlar bizi hayal kırıklığına uğratıyor."

Çavuşoğlu, dünyanın herhangi bir ülkesinden Türkiye'ye dönük olarak ifade edilen olumsuz tavır ve sözlerin esasen Türkiye'nin güçlenmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık unsuru olduğunu gayet iyi bildiklerini aktardı. Çavuşoğlu, bu kutlu yürüyüşlerinden, birileri kızıyor, birileri kendilerine tavır koyuyor, farklı gözle bakıyor diye asla vazgeçemeyeceklerinin altını çizerek, istikametlerini çizenin millet olduğunu, bu milletin de her daim en güzeline layık olduğunu vurguladı.

- "Bu bir siyasi rekabettir, hakemi de millettir"

Milletin içindeki birliği bozmak için, bazılarının çeşitli entrikalar içinde olabileceklerini de aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ancak unutulmaması gereken bir şey var ki, mesele Türkiye olunca bu ülkeden herkesin aynı noktada buluşması, Türkiye'nin kalkınması, birliğin ve beraberliğin daim olması için çaba sarf etmesi gerekir. Ama bunun bugün böyle olmadığını, bazı siyasi aktörler eliyle, onların ifade ettikleri sözlerle görüyoruz. Bugün maalesef ana muhalefet partisi genel başkanı ne yazık ki 12 seçimdir sandıkta kazanamamaları nedeniyle adeta bir cinnet getiriyor olabilir. Ama siyasi rekabeti ülke düşmanlığına çevirmeyi de bu millet asla ve asla affetmez. Bugün karşı karşıya kaldığımız temel sorunlardan biri de Türkiye'deki ana muhalefet sorunun karşımızda bulunmasıdır. Halbuki ana muhalefet her daim iktidara aday olması gereken ve iktidarın hedeflerine ulaştıramadığı konularda bir alternatif teşkil ederek millete güvence temin etmektir."

Çavuşoğlu, ana muhalefet partisinin millete hiçbir şekilde güvence olmadığı gibi bu millete bir sevgisi, saygısının da olmadığını gördüklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira insanların söylediği sözlerin kalplerinden geçenin açık bir göstergesi olduğunu biliyoruz. Verdiği bir mülakatta Almanya'daki bir dergiye Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söyleyecek kadar ileriye giden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söylemek, esasen Türkiye'nin bağrına hançer saplamakla eşdeğerdir. Bunu göremeyen insanın siyasette ufku da olmaz, geleceği de olmaz, millet nezdinde itibarı da olmaz. 'Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur' derken, Türkiye'de yatırım yapmak üzere planlamalar yapan, bu ülkenin insanına istihdam sağlayan yabancı yatırımcılara aba altından sopa göstermektesiniz. Siz turizmcilerin bütün beklentilerine adeta kastetmiş olmaktasınız. Siz ülkenize düşmanca bir tasavvurla ortaya çıkmış olmaktasınız. Ama bu millet ne yapılıyorsa bunları can gözüyle görüyor, kalbiyle de idrak ediyor."

Bu partiyi destekleyenlere de çok büyük iş düştüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Ne olursa olsun ülkeyi yönetmek konusunda her daim rekabet halinde olabiliriz. Bu bir siyasi rekabettir, hakemi de millettir. Millet sandıkta kararını verecektir, şu ana kadar vermiştir. Ama sizin bu siyasi rekabetinizi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığınızı vesile kılarak adeta vatana bir düşmanlık haline getirmeniz, düştüğünüz en dip noktadır Sayın Kılıçdaroğlu." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Çavuşoğlu ve beraberindekilere, Keles'te yetiştirilen çilek ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber