Balıkesir'in 13 belediye başkanı zirveye tırmandı

Balıkesir'in 12 ilçe belediye başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur öncülüğünde Kazdağları'na zirve tırmanışı yaparak geleneklerini yaşatan Türkmenleri ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2017 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'in 13 belediye başkanı zirveye tırmandı

Fatih Sultan Mehmet tarafından Kazdağları'nın sahibi ilan edilen Tahtacı Türkmenleri, yüzyıllardır her yıl ağustos döneminde 10 gün boyunca Kazdağları'nda konaklamayı sürdürüyor.

Balıkesir Belediye Başkanı Uğur ve 12 ilçe belediye başkanı da 5 asırdır geleneklerini yaşatarak her yıl bin 726 rakımlı Kazdağları'na çıkan Türkmenlere konuk oldu.

Kazdağları'nın Edremit ilçesine bağlı Sarıkız Tepesi bölgesinde Tahtacı Türkmenleriyle bir araya gelen belediye başkanları, Milli Park alan kılavuzları tarafından bilgilendirildi.

Heyet, Türkmenlerin gelenekleri gereği önemsediği Sarıkız Türbesi'ni gezdi ve vatandaşlarla vakit geçirdi. Ziyaretten memnuniyet duyan Türkmenler de başkanlara ikramlarda bulunup teşekkür etti.

Her gün yaklaşık bin yerli ve yabancı turistin çıktığı zirvenin ziyaretçileri de karşılarında belediye başkanlarını görünce şaşırarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zirvede bulunan Türk bayrağı ve gönderini yenileyerek, Milli Parklar Müdürlüğü'ne hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber