İslam düşmanı FETÖ kitabı

Diyanet, FETÖ'nün İslam'a nasıl zarar vermeye çalıştığını "Din İstismarı" adlı kitapta anlattı. FETÖ'nün, DEAŞ ve Boko Haram gibi terör örgütleriyle aynı kefede olduğuna dikkat çekildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ağustos 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İslam düşmanı FETÖ kitabı

BURAK ERDEM ÇELİK

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sorumlusu FETÖ'nün İslam dinine nasıl zarar vermeye çalıştığını kitap haline getirdi.

Alanında uzman birçok ilahiyatçının görüşlerinin yer aldığı "Din İstismarı" adlı kitapta "Bizi aldatan bizden değildir" başlıklı bir yazı kaleme alan Diyanet İşleri Başkanvekili Ekrem Keleş, FETÖ'nün hıyanet, fitne, fesat ve kul hakkı gibi pek çok ağır vebali bünyesinde barındırdığını belirtti. Keleş, "Soruları çalarak başkalarının hakkını gasp etmek sıradan bir hırsızlık olayı değildir. Bu tablo en başta emanete hıyanet olmak üzere, kul haklarının ihlali, fitne, fesat, insanların geleceğini çalma, görevlendirmelerdeki liyakat ve ehliyet ilkelerini zedelemek suretiyle pek çok ağır vebali bünyesinde barındırmaktadır. Kırk yıldır milletin hayır potansiyelinin en büyük kısmını, yöneldiği fasit bir hedef uğruna heba eden bu hareket, yüz binlerce gencin hayalini çalmıştır ve onları büyük bir hayal kırıklığına sürüklemiştir" dedi. İhanet şebekesinin içine bir şekilde dahil edilmiş gençlerin bu fesat hareketinden kurtulması gerektiğini vurgulayan Keleş, "Artık bu küresel mefsedet hareketinin geldiği noktayı görmeleri ve bir an önce bu fesat hareketinden kurtularak hiç olmazsa daha fazla vebale girmemeleri, ahiret yurtlarını kurtarmaları bakımından zaruridir" ifadesini kullandı.

DÜNYAYI KANA BULADILAR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ejder Okumuş ise kitapta 'din mühendisliği' konusuna dikkat çekti. "Güç arzusundan dünyevileşmeye din mühendisliği" başlıklı yazısında FETÖ'nün dünyayı kana bulayan terör örgütleriyle aynı kefede olduğunu belirten Okumuş, şunları kaydetti: "Gösterişçi, takıyyeci, ötekileştirici ve dini ayrımcılık yapan paralel örgütlü dini yapı, güç arzusu ve dünyevileşmeyle yöneldiği din mühendisliği yolunda her türlü şiddete, çatışmaya, teröre ve yıkıcılığa meyledebilir. DEAŞ ve Boko Haram gibi örgütlü dinsel yapılarla 15 Temmuz hain darbe girişimine başvuran Paralel Dinsel Yapı'nın, din mühendisliğine yol açan güç arzusu ve dünyevileşmeyle beraber teröre yöneldiği ve yıkıcı bir hale geldiği müşahede edilebilmektedir. Bu şekilde din mühendisliğine başvuranlara karşı eğitimle, hukukla ve her türlü meşru vasıtayla mücadele etmek şarttır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber