ABD NASA çalışanı FETÖ'cünün peşinde

FETÖ üyeliğinden tutuklanan NASA çalışanı Serkan Gölge için ABD basını ayağa kalktı. İsmi verilmeyen ABD yetkililerinin 'kaygılıyız bir an önce serbest bırakılsın' haberleriyle algı operasyonu başlatıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ağustos 2017 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD NASA çalışanı FETÖ'cünün peşinde

15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ'nün ABD başta olmak üzere birçok ülkede kritik görevlerde olan üyeleri Türkiye'ye geldi. Bunlardan birisi de NASA'da üst düzey mühendis olan Serkan Gölge idi. Başarısız darbe girişimi sonrası kripto elemanlardan ve ajanlık faaliyeti yürüttüğü öğrenilen Gölge'nin Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde olduğunu belirledi. Yapılan operasyonla gözaltına alınan Gölge, FETÖ örgütü üyesi olmak ve ajanlık faaliyetleri yapmak suçlamaları ile tutuklandı.

AMERİKA'DA KAMPANYA BAŞLADI

FETÖ ve NASA'da kritik görevde bulunan Gölge'nin itirafçı olup bildiklerini anlatma ihtimali üzerine ABD'de 'serbest kalsın' kampanyası başlatıldı. İlk olarak konu New York Times'ta gündeme geldi. İsmi verilmeyen ABD'li yetkililerin ağzından Gölge'nin bir an önce serbest bırakılması ve NASA'daki görevine dönmesi gerektiği vurgulandı. New York Times, bilim insanı olarak tanıttığı Gölge'nin, yargı kararlarını hiçe sayarak 'Türkiye'deki birçok insan gibi boş nedenlerle tutuklandığını yazdı. FETÖ'nün finans desteği verdiği Houston Press gazetesi de eşi Kübra'nın yardım talepleri de dillendiriliyor.

ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDILAR

Kübra Gölge'nin Serkan Gölge'nin cüzdanından çıkan 1 dolarlık banknotlar dolardan çıktığı gerekçesiyle tutuklandığını iddia etmesinin ardından gazete ABD Dışişleri Bakanlığı'na Gölge'nin durumunu gündeme getirmeye çağırdı. Serkan Gölge için ayaklanan gazete sırasıyla önce Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'in ofisini, Gölge'nin duruşmasına katılmak isteyen ve ismi verilmeyen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir yetkinin ofisini, NASA'yı ve Houston Üniversitesi'ne çağrı yaptı.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDEN BİR İLK

Haberde bir başka dikkat çekici unsur da Houston'li siyasetçi ve Temsilciler Meclisi Üyesi Gene Green ve Amerikan Kongresi Helsinki Komisyonu'nun Serkan Gölge için harekete geçip Türkiye'ye bir mektup yollamış olmaları.

YARGI SÜRECİ BİTMELİ

ABD'de bir kişi Amerikan vatandaşlığının haricinde bir başka ülkenin de vatandaşlığına sahipse ve çifte vatandaşı olduğu ülkede işlediği bir suç dolayısıyla tutuklanırsa geleneksel olarak Amerikan hükümeti yargılamaya müdahale etmeden diğer ülkenin yargılama sürecinin bitmesini beklemekte.

TÜRK HÜKÜMETİNE MEKTUP

Green yaptığı açıklamada hem kendisinin hem de ABD Kongresi Helsinki Komisyonu'nun Gölge'nin durumuna ilişkin Türk hükümetine bir mektup gönderdiğini ancak cevap alamadıklarını açıklarlarken Houston Üniversitesi ise Serkan Gölge'nin üniversitede baş araştırmacı olarak görevini açık tuttukları yönünde bir demeç veriyor.

Türk asıllı ABD vatandaşı tutuklandı. NASA'da çalışıyor Türk asıllı ABD vatandaşı FETÖ'den hakim karşısında

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber