İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Suikast girişimi darbe yargılaması devam ediyor

darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının 8'inci oturumu başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2017 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suikast girişimi darbe yargılaması devam ediyor

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, bazı sanıkların savunma için ek süre ve mahkeme heyetinin reddi talepleri kabul edilmedi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmanın sekizinci oturumunda 7 sanık, davanın savcısı Ali Cenk Düzgün'ün 18 Ağustos'taki celsede yaptığı açıklamaların esas hakkında mütalaa mahiyetinde olduğunu ve bu nedenle mütalaaya karşı ilave söz hakkı ile savunma için süre taleplerini içeren dilekçelerini mahkeme heyetine sundu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ'un söz verdiği savcı Düzgün, sanıkların dilekçelerindeki hususların açıkça yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddedilmesini kamu adına talep etti.

Sanıklardan Ali Sarıbey ise mahkemeye heyetinin reddi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti duruşmaya ara vererek talepleri değerlendirdi.

Aranın ardından Mahkeme Başkanı Baştoğ, savcının 18 Ağustos tarihli celsede yaptığı açıklamanın ilave bir mütalaa mahiyetinde olmadığı göz önünde bulundurularak, bu açıklamaya karşı ilave savunma hazırlamak için süre verilmesi ya da yeniden söz hakkı tanınması yönündeki taleplerin ayrı ayrı reddine karar verdiklerini söyledi.

Baştoğ, mahkeme heyetinin reddi talebinin de açıkça duruşmayı uzatma amacına yönelik olduğu anlaşıldığından geri çevrilmesine oy birliğiyle karar verildiğini kaydetti.

Bu sırada şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, oğlunun şehit edildiği anı gösteren bazı otellere ait güvenlik kamerası görüntülerinin yer aldığı CD'yi getirdiğini belirterek, "Kamera kayıtlarında çatışmanın olduğu saat mevcut." dedi.

Mahkeme Başkanı Baştoğ, CD'nin bir dilekçeyle dava dosyasına sunulmasını istedi.

Duruşmaya sanıkların esas hakkındaki savunmasıyla devam ediliyor.


Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının 8'inci oturumu başladı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan bazıları, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Mahkemenin savunmalarını hazırlamaları için vareste tutulmalarına karar verdiği sanıklar ise getirilmedi. Sanıklar, jandarma eşliğinde mahkeme salonuna alındı.

Sanıklar ve yakınları ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşma başladı. Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmaları alınmaya devam edilecek.

Duruşmaya şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker de katılıyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasa'yı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber