'Jandarma ve Polis efsane nesil olarak tarihe geçecek'

-"Jandarmanın, polisin, askerin ve siyasetin bu nesli, terörü bitiren, Türkiye'ye uzanan bütün karanlık elleri kırmış efsane nesil olarak tarihe geçecektir. Bunun gururu, bunun mutluluğu, inanıyorum ki hepimize yeter"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2017 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Jandarma ve  Polis efsane nesil olarak tarihe geçecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birileri Ortadoğu'daki paylaşımı beğenmiyor, kendi kafasına ve çıkarına göre yeni sınırlar çizmek istiyor ve Türkiye onlar için bu planda ciddi bir sorun teşkil ediyor. İşte bu yüzden, bu ülkede orgeneralin de astsubayın da bakanın da memurun da görev ve sorumluluğunun ağırlığı aynıdır. Bize rahat yoktur" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığına atanan Orgeneral Arif Çetin, Komutanlığın Beştepe Karargahı Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Konferans ve Seminer Salonu'nda düzenlenen törenle görevi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Güler'den devraldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende Orgeneral Güler, Jandarma personeline teşekkür ederek Çetin'e yeni görevinde başarılar diledi. Orgeneral Çetin ise Jandarma Genel Komutanlığının kutsal bir görev olduğunu belirterek bu görevi en iyi şekilde ifa etmek için çalışacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törende bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin "zor" ve "işi çok bir ülke" olduğunu belirten Soylu, bin yıldır bu topraklar üzerinde tutunan ecdadın bunu "bilek gücüyle" yaptığını söyledi.

Soylu, Türkiye'nin 2009'daki global krizi başarıyla atlatmasından itibaren birçok oyun sergilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi stratejik bir çembere almaya çalışıyorlar. Türkiye'yi pasifize etmeye, etkisizleştirmeye, hareket kabiliyetini sınırlamaya, Ortadoğu'da bir güç olmasını engellemeye çalışıyorlar. Şurası çok açıktır ki birileri Ortadoğu'daki paylaşımı beğenmiyor, kendi kafasına ve çıkarına göre yeni sınırlar çizmek istiyor ve Türkiye onlar için bu planda ciddi bir sorun teşkil ediyor. İşte bu yüzden, bu ülkede orgeneralin de astsubayın da bakanın da memurun da görev ve sorumluluğunun ağırlığı aynıdır. Bize rahat yoktur, olmamalıdır."

Türkiye'nin bütün bu planlar yapılırken devletiyle milletiyle el ele, bütün kurumlarıyla, yapılmak istenen operasyonlara tek tek cevap verdiğini ifade eden Soylu, bir taraftan terör ve hain planlara karşı koyarken diğer taraftan da ekonomik büyümesinden taviz vermeyerek, 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme ve 150 milyar dolar ihracat rakamına ulaştığını dile getirdi.

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne ekonomik gelişmemizden taviz verdik, ne de stratejik çembere alınma operasyonuna karşı mücadelemizde herhangi bir gevşeklik, şaşkınlık ve gerileme gösterdik. Bu da normaldir. Aslında bu ülkenin kapasitesi bunu gerektirir. Terörle mücadele, yeni yapmıyoruz ki. Yaklaşık kırk yıldır sadece PKK ile onun öncesinde 80 öncesinde, anarşi dönemi... Bu önemli bir tecrübedir. Elbette ki 2017 Türkiyesi bu sorunu profesyonelce yönetebilecektir. Ekonomik operasyonlar, yıllarca yaşadık. Yüzde yetmiş enflasyonları, kasım ve şubat krizlerini yaşamış Türkiye, 2002'den beri siyasi istikrarla yürümüş Türkiye, elbette ki bunu da atlatacaktı.

15 Temmuz hadisesi, gördüğümüz ilk darbe girişimi değil ki yıllarca gördük. Elbette ki bunun, ülkenin geleceğine ne yapacağını değerlendirebilirdik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, milletimizin cesaret ve feraseti sayesinde bunu da atlattık. Göç hadisesi, geçenlerde bir toplantıda örneğini verdim, İçişleri Bakanlığının, Dahiliye Nezareti olduğu zamanlardan kalma, göç edenlerin yerleşimleriyle ilgili yazışmalarımız var. ilk defa göçü yönetmiyoruz ki. Dolayısıyla işte bizim aklımız, bizim tecrübelerimiz, bu topraklar üzerinde bin yıldır getirdiğimiz devlet aklımız, bu zor süreci başarıyla yönetmemize imkan vermiştir"

- "Jandarma ve İçişleri bu sürecin tam göbeğinde"

Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın, sınırların, sahillerin ve şehirlerin güvenliğiyle, dağdaki teröristlerin temizlenmesiyle, bu sürecin tam göbeğinde bulunduğunu belirten Soylu, "Sadece asayiş olarak değil, uyuşturucu ticareti noktasında da trafik noktasında da Jandarmamız, bütün bu çizdiğim resimdeki en büyük sorumluluk alanlarından birine sahiptir" diye konuştu.

Mücadelede tecrübe ve inanç kadar teknoloji, ekipman ve fiziki kapasitenin de önemli olduğuna değinen Soylu, Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Jandarma'ya son dönemde gerek personel, gerek teknik kapasite anlamında ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Bu dönemde Jandarma'ya ikisi silahlı olmak üzere altı Bayraktar İnsansız Hava Aracı ve üç İnsanlı Keşif Uçağı kazandırdıklarını, ayrıca temmuz ayı itibarıyla uçuşlarına başlayacak bir adet Komuta Kontrol Uçağı alındığını anlatan Soylu, bunun yanı sıra ATAK helikopteri ve Hürkuş saldırı ve keşif uçağı siparişleri verdiklerini, 12 silahlı İHA alım sözleşmesinin yapıldığını kaydetti.

Soylu, 55 il ve 219 ilçede Jandarma bünyesinde plaka tanıma sistemi kurulumunun tamamlandığını söyledi.

Modernizasyonların ağırlıklı olarak yerli savunma sanayisinden tedarik edildiğini de belirten Soylu, "Benim inancım odur ki bir ülkedeki dışa bağımlılıklar içindeki en tehlikeli bağımlılık, savunma sanayisindeki dışa bağımlılıktır. Çünkü bir ülkenin bekasıyla, varlığıyla ilgili bir konuda bir başkasına bağlı olmak, çok büyük bir risk almaktır. Türkiye daha önce karşılaştığı ambargolarla, Kıbrıs Harekatı'nda ve başka hadiselerde bu sıkıntıyı yaşamıştır" dedi.

- "Yatırımların karşılığı fazlasıyla alındı"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin artık, savunma sanayisini millileştirmeyi bir politika olarak benimsediğini ve buna kararlılıkla devam edeceğini ifade ederek Jandarma'ya 3 bin 300 astsubay, 18 bin 352 uzman erbaş ve 370 sözleşmeli astsubay alındığını, yıl sonuna kadar 3 bin 200 uzman erbaş alımı daha yapılacağını kaydetti.

Yatırımların karşılığının fazlasıyla alındığını belirten Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"2016'nın ilk altı ayında jandarmamız 12 ton uyuşturucu ele geçirmişti, 2017'nin ilk altı ayında bu sayı 71 tona çıktı. Yüzde 484 bir artış. 1 Ocak'tan günümüze kadar jandarma insansız hava araçları ve keşif uçakları vasıtasıyla 58 hedef, 116 sığınak tespiti yapılmış, 51'i bizzat SİHA atışlarıyla 173'ü İHA ve İKU'ların tespitiyle toplam 244 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Tabii ki ortaya koyulan operasyonları, alınan araçları, elde edilen başarıları burada tek tek saymak uzun olur. Ama süreçteki başarı, bütün milletin gözü önündedir ve takdir edilmektedir. Anlatmak istediğim şudur ki jandarmamızın kapasitesini arttırmaya yönelik yaptığımız her yatırımın, attığımız her adımın karşılığını kahramanlarımız kat kat geri vermektedir. Terörün tasfiyesinin son safhasında olduğumuza inandığım bu dönemde, inşallah başarılarımız artarak devam edecektir."

Soylu, devlet görevlerinin bir bayrak yarışı, makamların ise gelip geçici olduğunu belirterek "Önemli olan makamlara iz bırakabilmiş olmak, milletin emanetini hakkıyla taşıyabilmiş olmaktır. Arkamızdan 'Allah razı olsun' dedirtebilmiş olmak, yaptığımız görevlerin aslında en büyük şeref nişanıdır. Böyle görevleri yaparken uyumu yakalamak, niyet birliğini yakalamak aslında son derece önemli bir şeydir ve aslında bir nimettir." ifadelerini kullandı.

Orgeneral Yaşar Güler ile güzel bir mesai birlikteliği ortaya koyduklarına değinen Soylu, operasyon bölgesine yönelik ziyaretler ve denetimler ve gece yarılarına, bazen sabahlara kadar süren toplantılar yaptıklarını ifade ederek Jandarma'ya hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Soylu başarılarına ve azmine bizzat tanıklık ettiğini belirtiği yeni Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Arif Çetin'in ise sorumluluğu ağır olan bu görevi hakkıyla ifa edeceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Törende Soylu, Orgeneral Güler'e hizmetlerinden dolayı bir şilt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber