Kılıçdaroğlu siyasi rant peşinde mi?

FETÖ destekçisi politikalarıyla dikkat çeken ve MİT tırları ihanetine adı karışan Kılıçdaroğlu "Tutuklanırsam CHP daha güçlenir" sözleriyle siyasi rant peşinde olduğunu itiraf etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Ağustos 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu siyasi rant peşinde mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları kumpasıyla ilgili dava kapsamında, kendisini tutuklatarak cezaevi mağduru görüntüsü üzerinden muhalefet hareketi oluşturma girişimini itiraf etti. Kılıçdaroğlu, tutuklanması durumunda CHP'nin daha güçleneceğini söyledi. Star Gazetesi, FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına adı karışan Kılıçdaroğlu'nun planını, "Dikkat... Kılıçdaroğlu tutuklanmak istiyor" başlığıyla duyurmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Daily News Gazetesi'ne verdiği röportajda, 'mağduriyet oluşturarak muhalefet hareketi oluşturmak için tutuklanmaya çalıştığını' dile getirdi. Başta MİT TIR'ları kumpası hükümlüsü CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve millete hakaret ettiği için hakkında soruşturma açılan CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'a destek açıklamalarıyla dikkati çeken Kılıçdaroğlu, suçu ve suçluyu öven açıklamalarıyla adeta kendini tutuklatmaya çalışıyor.

ALBAYRAK UYARMIŞTI

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın 16 Ağustos'taki «Dikkat... Kılıçdaroğlu tutuklanmak istiyor» başlıklı yazısında kaleme aldığı plana göre Kılıçdaroğlu kendisini tutuklatarak hem Türkiye'de hem de uluslararası kamuoyunda mağduriyet görüntüsü oluşturmayı hedefliyordu. Şimdiye kadar yarıştığı her seçimde hezimete uğrayan Kılıçdaroğlu, cezaevine girerek siyasetteki başarısızlığının üstünü örtmenin hesaplarını yaparken, diğer yanda siyasi çıkar elde etme fırsatı da yakalayacaktı.

HER ŞEYE HAZIRMIŞ

Hürriyet Daily News'e konuşan Kılıçdaroğlu, yine 15 Temmuz'u FETÖ darbesi olarak adlandırmayıp 20 Temmuz'daki OHAL ilan edilmesini 'darbe' olarak nitelemekle kalmadı, kendisinin sivil bir darbeyle cezaevine konulmak istendiğini de iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Bir sivil darbe olduğunu ve onun kendi özel hukukunun oluştuğunu iddia ederek sizi başka bir şekilde hapse gönderme ihtimaline mi işaret ediyorsunuz?" sorusuna, "Evet, darbeciler bunu yapabilir. Cumhurbaşkanı 'Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımıyorum' demişti" yanıtını verdi. "Yani 'Ben her şeye hazırlıklıyım' diyorsunuz" sorusunu ise "Elbette" diye cevapladı.

GÜÇ ARAYIŞI

"Sizin hapse girmeniz CHP'nin muhalefet etme gücünü zayıflatacak mıdır?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevap, "Tam tersine daha güçlü hale getirecektir. Biz sıradan bir parti değiliz; dünyanın en eski dört partisinden biriyiz. Türkiye'nin geriye gidiş şansı yoktur. Türkiye bu yükü kaldıramaz. Herkes konuşurken son derece dikkatli olmak zorundadır" oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber