'S-400 anlaşması imzalandı ama yürürlüğe girmedi'

Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri sevkıyatına ilişkin sözleşme üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, sözleşmenin imzalandığını ancak henüz yürürlüğe girmediğini vurguladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2017 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'S-400 anlaşması imzalandı ama yürürlüğe girmedi'

Rusya başkenti Moskova yakınlarındki "Kubinka" askeri poligonunda dün açılışı yapılan "Ordu-2017" fuarında basına konuşan Rusya'nın tekel silah ihracatçı şirketi "Rosoboroneksport" Genel Müdürü Aleksander Miheyev, "Türkiye ile S-400 füze anlaşması imzalandı, ancak henüz yürürlüğe girmedi" dedi.

Miheyev'in bu sözleri ilk önce Rusya'nın resmi RİA haber ajansı, ardından da Anadolu Ajansı tarafından "imza atıldı" şeklinde abonelerine duyuruldu. Ancak Mihyev'in "Anlaşma imzalandı" ifadesinin yer aldığı haberden yarım saat sonra RİA bir düzeltme servis ederek "Anlaşma imzaya çok yakın ve henüz yürürlüğe girmedi. Yapılan hata yüzünden abonelerimizden özür dileriz" ifadesini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasında 2.5 milyar dolarlık S-400 anlaşmasına son imzanın atıldığı 14 Temmuz tarihinde de ortaya atılmıştı. Ancak Kremlin Sarayı konunun ve görüşmelerin çok hassas bir noktada bulunduğunu dile getirerek, son imzaların atıldığına dair iddiaları doğrulamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber