İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tekirdağ'da 78 sanıklı FETÖ davası yarına ertelendi

Malkara ilçesinde örgüt adına faaliyette bulundukları ve örgüte finansal destek sağladıkları ileri sürülen 78 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2017 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'da 78 sanıklı FETÖ davası yarına ertelendi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunup finansal destek sağladığı iddia edilen iş adamı ve kamu görevlisi 78 sanığın yargılamasına devam edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, 34'ü tutuklu 78 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, iddianamenin okunmasından sonra sanıkların savunmalarına geçildi. Şu ana kadar 67 sanığın dinlenildiği duruşmada, savunma yapan sanıklar isnat edilen suçlamaları reddetti.

Mahkeme, diğer sanıkların savunmalarının alınması amacıyla duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi.

- İddianameden

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 34'ü tutuklu 78 sanığın "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber