İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gaziyi kilisede asker uğurladı

Hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk vatandaşı Kıbrıs gazisi Mihran Murat İşler için Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde askeri tören düzenlendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziyi kilisede asker uğurladı

ZAFER HALATÇI

Sivas Suşehri'nde doğan ve 1974'te vatani görevini yapan Mihran Murat İşler, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak gazi unvanını aldı. Önceki akşam kalp krizi geçirerek ölen İşler için dün İstanbul'da Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde askeri tören düzenlendi. İşler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla kiliseye getirildi. Cenaze inzibat mangası tarafından kiliseye taşındı. Askerler tabut başında nöbet tuttu. Muharip Gaziler Derneği üyeleri de törenden önce tabutun başına gelerek selam durdu. Bazı gaziler ile törene katılan vatandaşlar, İşler'in tabutunun başında Fatiha okudu. Cenaze törenine İşler'in eşi Maryam, oğulları Aliksan, Arda, Sevan İşler, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi'nden din adamları ve İşler'in yakınları katıldı.

ASKERE TEŞEKKÜR

Törende kilise adına konuşma yapan rahip Mağakya Beskisizyan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve askerimize de bizimle böyle bir günde beraber oldukları bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu acı günümüzde Türk Silahlı Kuvvetleri yetkililerine de burada bulunduklarından dolayı şahsım, kilisem ve ailesi adına teşekkürü borç biliyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bu acı günümüzde bizim acımızı dindiriyorsunuz. Bizler sizlerin desteğiyle bu ülkede refah içindeyiz, huzur içindeyiz. Bu vesileyle her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi. Amcası İşler'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler ise "Bize çocukluğundan beri gaziliğin ne olduğunu ülke için neler yapılabileceğini anlatırdı. Kendisi hep ülke sevgisiyle yaşardı. Son vasiyeti son yolculuğuna gazi gibi uğurlanmaktı. Biz de vasiyeti yerine getirdik. Gaziliğin ne kadar önemli olduğunu son bir kere daha anladık. Ben inanıyorum ki 15 Temmuz'dan sonra da ülkemizde gazilerimiz bir zaman sonra aynı bu şekilde anılacaktır" diye konuştu. İşler'in cenazesi, törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber