OHAL Komisyonu'ndan 9 renkte inceleme

FETÖ'den ihraç edilenlerle ilgili kurulan OHAL, 14 Eylül'den itibaren itiraz başvurularını inceleyecek. Kurum gelen dosyaları ilgili kurumlara göre 9 renkte tasnif ederek ele alacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL Komisyonu'ndan 9 renkte inceleme

HAZAL ATEŞ

FETÖ bağlantısı gerekçesiyle ihraç edilenler için kurulan OHAL Komisyonuna başvuralar 14 Eylül'de sona erecek. Bugüne kadar yaklaşık 60 bin kişinin başvurusunu alan OHAL Komisyonu, sürenin tamamlanmasının andından çalışmalarına başlayacak. Kurum 9 renkte incelemeye alınacak dosyalara ilişkin özel güvenlik önlemleri alındı. Emniyet mavi, eğitim kırmızı, İçişleri sarı, sağlık turkuvaz, Başbakanlık kahverengi, Adalet Bakanlığı bordo, Milli Savunma Bakanlığı yeşil, YÖK, Yargıtay, Danıştay gibi kurumlar gri ve kurumlardan gelen başvurular da lacivert olmak üzere 9 farklı renkte arşivleniyor. Bu dosyalara yetkili personel görev tanımı dışındakiler bakamayacak. Sisteme yetkisiz kişilerin girmesini önlemek için de özel yazılım sistemi kuruldu.

İKİ YIL ÇALIŞACAK

Başkanlığını Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakim Selahaddin Menteş'in yaptığı Komisyon iki yıl süresince çalışacak ve ihtiyaca göre süre uzatılabilecek.

TEMEL PARAMETRELER NETLEŞTİ

OHAL Komisyonu, başvuruları incelerken kişinin terör örgütleri veya MGK tarafından milli güvenliğe tehdit olarak kabul edilen yapı, örgüt, gruplar ile ilişkisine bakacak. Başvuru yapan kişinin, bu yapıya üyeliği, mensubiyet ilişkisi bulunup bulunmadığı, aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olup olmadığı incelenecek. Komisyona, görev yapılan teşkilattan çıkarılanlar, öğrencilikle ilişiği kesilenler ve rütbeleri alınan emekli personeller başvurabilecek. Ayrıca, KHK'larla kapatılan dernek, sendika, üniversite, hastane ve yayın kuruluşu gibi tüzel kişiler için de başvuru yapabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber