İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

271 hakim ve savcı firarda

Yargıya sızan FETÖ'ye bağlı 4 bin 664 hakim ve savcı hakkında soruşturma açıldı, 2 bin 44'ü tutuklandı. Ancak FETÖ'nün kumpaslarına imza atan Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Celal Kara'nın da aralarında olduğu 271 hakim ve savcı hala firari

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
271 hakim ve savcı firarda

Osman Özgan

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar ve operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 170 bin civarında FETÖ şüphelisi hakkında işlem yapıldı, bunlardan 50 binden fazlası da tutuklandı.

4 BİN 664 FETÖ ŞÜPHELİSİ

2010'daki Anayasa Referandumu'nun ardından yargıyı ele geçiren örgüte bağlı hakim ve savcılarla ilgili 15 Temmuz sonrası düğmeye basıldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, 4 bin 500'ün üzerinde hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı. İdari işlemin yanısıra hakim ve savcılarla ilgili adli süreç de başlatıldı. Bu kapsamda, 4 bin 664 FETÖ şüphelisi hakim ve savcı hakkında soruşturma dosyası açıldı. Yakalanan 2 bin 341 eski hakim ve savcı da tutuklandı. Ancak itirafçıların da bulunduğu 297 isim daha sonra tahliye edildi. Şu anda 2 bin 44 yargı mensubu tutuklu.

KUMPAS SAVCILARI FİRARİ

Siyaset, TSK ve emniyet başta olmak üzere birçok kurumu dizayn etmek için kumpas soruşturmalara imza atan FETÖ, emniyet ve yargıdaki uzantılarını kullanarak 17-25 Aralık darbe girişimiyle meşru hükümeti devirmeye çalıştı. Kumpaslara imza atan hakim ve savcılar hala kaçak durumda. Bu durumda olan 271 kumpasçı hakim ve savcı hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

KARA VE ÖZ LİSTEDE

15 Temmuz darbe girişiminden önce tutuklanacaklarını anlayınca yurt dışına kaçtıkları belirlenen 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara aranan isimlerin başında geliyor. Öz ve Kara en son Almanya'nın Ulm kentinde görüntülendi. Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarında görev alan eski savcılar Cihan Kansız ve Fikret Seçen de firariler arasında yer alıyor.

SÜMENALTI ETTİ

Firariler arasında, FETÖ'nün soruları çaldığı 2010 KPSS soruşturmasını sümenaltı eden eski savcı Şadan Sakınan da bulunuyor. Devletin en mahrem bilgilerinin tutulduğu Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki Kozmik Oda'da Ankara Hakimi iken arama eski Yargıtay üyesi Kadir Kayan'ın da bulunduğu firariler listesinde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber