Nisan 2016 dönemi Doçent adaylarının çilesi devam ediyor

Bir yılı aşkın süredir doçentlik başvuru süreci eser inceleme aşamasından öteye gitmeyen Nisan-2016 dönemi doçent adaylarının mağduriyetleri halen sürüyor ! ÜAK artık eser inceleme sonuçlarını ilan etmeli...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nisan 2016 dönemi Doçent adaylarının çilesi devam ediyor

28.06.2017 tarihinde "Nisan-2016 Dönemi Doçentlik Mağduriyeti Bu Yıl Biter Mi?" başlıklı bir haber kaleme alarak, bu dönemde eser incelemesinden doçentliğe müracaat eden adayların her geçen gün artan mağduriyetini dile getirmiştik. Hatırlanacağı üzere söz konusu haberde "bilindiği üzere Nisan 2016 dönemi Doçentlik Yayın başvurusu yapılmasından bu yana neredeyse 15 ay geçti. Doçentlik kriterlerinin değişmesi sebebiyle yoğun bir başvuru sayısının olduğu Nisan 2016 döneminde, doçentliğe eser inceleme aşamasından müracaat edenlerin jürileri 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında öğretim üyeleri hakkında yürütülen idari soruşturmalardan dolayı 4 (dört) ay gecikmeli olarak Aralık 2016'da açıklandı. Normal koşullarda en geç Nisan 2017'de dosya sonuçlarının açıklanması ve buna bağlı olarak sözlü sınav aşamaları bitmesi gereken doçent adayları 15 ay geçmesine rağmen halen dosya sonuçlarının dahi açıklanmamasından dolayı mağdur durumdalar. Bu kapsamda Üniversitelerarası Kurulun doçent adaylarının mağduriyetini hafifletebilmesi adına doçentlik eser inceleme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve buna bağlı olarak dosyadan geçen adayların ne zaman sözlü sınava tabi tutulacağı hakkında tatminkar bir açıklama yapmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Bu haberimiz üzerine ÜAK gecikmeli de olsa 18.07.2017 tarihinde konuyla alakalı olarak "2016 Nisan döneminde eser inceleme aşamasından başvurup, bu aşamada başarılı olan adayların sözlü sınavlarının 2017 yılı EKİM ayında yapılması planlanmaktadır" şeklinde bir açıklama yaptı ve adayları bir nebze de olsa rahatlattı.

Ancak Ağustos ayının ortalarını geride bıraktığımız şu günlerde adayların eser inceleme sonuçlarının hala açıklanmadığı görülmektedir. Sürecin uzamasıyla birlikte psikolojik olarak her geçen gün daha fazla yıpranan adayların mağduriyetlerinin tamamen ortadan kaldırılabilmesi amacıyla eser inceleme sonuçları belli olan adaylardan başlanmak üzere neticelerin ilan edilmesi gerekmektedir.

Gözden kaçırılmaması gereken bir husus vardır ki bu dönemde eser inceleme sonucundan başarısız olacak doçent adayları artık eski kriterlere göre değil yeni doçentlik şartlarına göre müracaatlarını gerçekleştirebileceklerdir. Bu bakımdan dosyalarındaki eksikliklerini tamamlayabilmeleri için bu durumdaki adayların mağduriyetlerinin artık ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber