'Babamın ameliyat olması için tahliyemi talep ediyorum'

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen tutuklu emniyet müdürünün yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Babamın ameliyat olması için tahliyemi talep ediyorum'

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan ve meslekten ihraç edilen emniyet müdürü Fatih Dursun Karaca, yakınları ve avukatı katıldı.

Sanık Karaca savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatını ve tahliyesini istedi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve FETÖ terör örgütü üyesi olmadığını ileri süren Karaca, "Babam kalp hastasıdır. Ben cezaevinde olduğum için ameliyat olmayacağını söylüyor. İkna edemiyoruz. 13 aydır tutukluyum. Babamın ameliyat olması için tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Sanık avukatı Abdullah Serdar Önür ise ByLock raporu numarasının, GSM şirketinin verdiği IMEI numarasından farklı olduğunu öne sürerek, "ByLock kontrolündeki telefon ile müvekkilimin kullandığı telefon markası aynı değil. Müvekkilim hakkında herhangi bir tanık yok. Kendisi 13 aydır tutuklu. Sağlık sorunları var. tutukluluk süresi göz önüne alınarak, tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Metin Girgin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber