BTK, rezalet ifşa siteleri için harekete geçti

İçerik Sağlayıcıları Genel Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Ülkeler arası antlaşma ve mutabakatların yetersizliği ya da farklı bakış açıları nedeniyle terör, zararlı içerikler, çocuk ve gençlerin akıl ve beden sağlıklarını tehdit eden oluşumların medyası haline gelen bir sanal dünya kabul edilemez" dedi. Sayan, şimdiye kadar ifşa sitesi olarak bilinen 600 kadar site hakkında idari işlem yapıldığını söyledi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Ağustos 2017 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK, rezalet ifşa siteleri için harekete geçti

"İÇERİK SAĞLAYICILARI GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"

Sayan, BTK'da düzenlenen "İçerik Sağlayıcıları Genel Bilgilendirme Toplantısı"nda da, internet kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl yapılan bir araştırma sonuçlarına dikkati çeken Sayan, bir dakika içinde YouTube'da 4,1 milyon videonun görüntülendiğini, 150 milyondan fazla e-postanın gönderildiğini, 16 milyon yazılı mesajın iletildiğini, İnstagram'da 46 bin 200 gönderinin paylaşıldığını, 452 bin twitin yazıldığını, Facebook'a 900 bin girişin gerçekleştiğini, 1,8 milyon snap atıldığını, Google'da 3,5 milyon aramanın yapıldığını kaydetti.

Sayan, bu durumun iletişimin tek hareketle birçok yeni kapıyı açmasının somut göstergesi olduğunu söyledi.

Çocukların cinsel istismarı, çoğu yurt dışında bulunan yasa dışı kumar siteleri, bazı oyunlar marifetiyle çocukların intihara yönlendirilmesi, zararlı yazılımlar yoluyla fidye isteme, sanal zorbalık gibi suçların da bu mecrada kendisine yer bulduğunu dile getiren Sayan, özellikle bu sitelere karşı yasanın verdiği yetkilerin sonuna kadar kullanıldığını ve BTK tarafından şimdiye kadar ifşa sitesi olarak bilinen 600'den fazla site hakkında idari işlem yapıldığını bildirdi.

'Bu rezaleti durdurun!'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber