Doğudaki doktorun maaşı 5 milyara çıkartılacak

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mecburi hizmeti kaldırarak yerine 'sözleşmeli personel' uygulamasını getiren Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'daki hastanelere doktor göndermeyince, çareyi sözleşmeli doktor maaşlarını arttırmakta buldu. Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan Sözleşmeli Ücretlerinin Arttırılmasına İlişkin Kanun Taslağı Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sunuldu. Maliye Bakanlığı da uygun görürse Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan doktorlar 5 milyar maaş alacak.

Özlük hakları da iyileşiyor
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun taslağına göre, kırsal alanda sözleşmeli olarak çalışacak uzmanın maaşı 5 milyar liraya çıkacak. Taslak, uzman doktor ile klinik şef ve şef yardımcılarının ek gösterge, makam tazminatı ve özel hizmet tazminatlarının artırılmasını da öngörüyor. Özellikle uzman doktorların emekli olunca maaşının düşük olduğunu gözönüne alan Sağlık Bakanlığı, sözkonusu kalemlerin artırılması ve makam tazminatı verilmesi yoluyla emeklilikte iyileştirme öngörüyor.

Doktor açığına çare aranıyor
Emekli bir hakim ya da savcı 2 milyar lira, emekli albay 1,5 milyar lira, herhangi bir bakanlığın il müdürü 1,3 milyar lira maaş alırken, uzman doktor ya da klinik şef ve şef yardımcısı emekli olunca 860 milyon lira maaş alabiliyor. Düzenlemeyle doktorların maaşlarının emsallerinin düzeyine çekilmesi amaçlanıyor. Yasa taslağının, Doğu ve Güneydoğu'da doktor açığına çare olacağı ifade ediliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber