20 bin YTL'lik İranlı Samand nisan ayında Türkiye yolunda

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Mart 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MYS Otomotiv tarafından Türkiye'ye ithalatı için onay bekleyen İran'ın Samand marka otomobilinin nisan ayı sonunda Türkiye'de satışa sunulacağı bildirildi.

İran'ın Khodro firması tarafından üretilen ve ilk kez geçen yılki Auto Show fuarında sergilenen Samand otomobilin nisan ayı sonunda Türkiye'de satışa sunulacağı bildirildi. Khodro firmasının Türkiye distribütörü MYS Otomotiv otomobili Türkiye'ye getirmek için yaklaşık 1 yıldır Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan onay bekliyordu. Hatta son olarak İran Dışişleri Bakanı izin vermesi için Türk yetkililerle temasta bile bulunmuştu. İran kaynaklı Press TV'ye Khodro Group adına açıklama yapan Manuchechr Manteqi, Türkiye'ye başlangıçta ayda 300 adet otomobil ihraç edileceğini ve 2008 yılına kadar 10 bin adet otomobil ihraç edileceğini söyledi.

FİYATI 20 BİN YTL

Manteqi'nin verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin 7 ilinde acente açılırken, buralarda satış ve satış sonrası hizmet verilecek. Türkiye pazarına ilk etapta 1600 cc motor versiyonu sunulacak olan Samand'ın fiyatının 20 bin YTL civarında olması bekleniyor. Türkiye şartlarına göre üretildiği belirtilen araçta airbag, ABS ve klima dışında, elektrikli camlar ve aynalar, merkezi kilit, gibi donanımlar da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber