2007/1 KPSS Tercih İşlemlerine Nasıl Başvuru Yapılacak?

Yayımlanan 3071 kişilik kadroya başvuru işlemleri 26 Mart-02 Nisan 2007 tarihleri arasında internet yoluyla yapılacaktır. Başvuruda bulunabilmek için kılavuz satın almaya veya herhangi bir yere para yatırmaya gerek bulunmamaktadır. 2004-KPSS, 2006-KPSS/1 veya 2006-KPSS/2'ye girmiş adayların internet üzerinden başvurularını nasıl yapacağına ilişkin olarak özel bir dosya hazırladık. Dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2007 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kez daha belirtilmesinde yarar görüyoruz: Hiç bir adayın kılavuz satın almasına veya bir yere para ödemesine gerek bulunmaktadır. Aşağıdaki adımları takip ederek internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

1- ŞİFRE İŞLEMİ

ÖSYM, sistemi değiştirmiş ve başvuruda bulunabilmek için şifre uygulaması getirmiştir. Önce http://kpss.osym.gov.tr/global/Kayit.aspx adresinden şifrenizi alınız. Bu bölümde, TC Kimlik No, Ad, Soyad, doğum tarihi, baba adı ile şifre oluşturulabilmektedir.

2- ALDIĞINIZ ŞİFRE İLE SİSTEME GİRİŞ YAPIN

Bir önceki adım ile belirlemiş olduğunuz şifreyi, T.C. Kimlik Numarası ile http://kpss.osym.gov.tr/ adresinden ÖSYM sistemine giriniz.

3- TERCİHLERİNİZİ GİRİN

KPSS Tercih Kılavuzunun Pdf hali memurlar.nette yer almaktadır.Kılavuza http://www.memurlar.net/haber/69048/ adresinden bakabilirsiniz. Şuan öğrenim durumunuz ne olursa olsun, sınava girmiş olduğunuz öğrenim düzeyine ait bölümden kadroları seçerek belirleyiniz. Ve bunları ÖSYM sistemine sıra ile giriniz.

"Tercihlerimi Kontrol Et" butonuna tıkladığınızda tercihlerinizin tam bilgisi gelecektir. Sonraki sayfa ve Kaydet seçenekleri sonrasında işlemleri tamamlamış olacaksınız.

Burada unutlmaması gereken husus, Kaydet dedikten sonra sistemde değişiklik yapılmayacağıdır. Bu nedenle tercihlerin önce başka bir yere çıkartılması ve daha sonra sisteme girilmesi uygun olacaktır.

4- ÖSYM'NİN RESMİ AÇIKLAMALARI

Tercihlerin nasıl yapılacağına ilişkin olarak ÖSYM'nin resmi açıklaması şu şekildedir.

3.1 Adaylar tercihlerini 26 Mart-02 Nisan 2007 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM.ye gönderebileceklerdir.

3.2 Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve sözleşmeli pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1.de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2.de önlisans mezunlarının ve Tablo-3.te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve sözleşmeli pozisyonlar bulunmaktadır.

3.3 Sınava girdiğiniz öğrenim düzeyindeki tablolardan tercihlerinizi yaparken kadro ve sözleşmeli pozisyonların yer aldığı tabloların .Aranan Niteliklerin Kodları. sütunundaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu Kılavuzdaki T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen .Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar. başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

3.4 Tercih yapmak istediğiniz kadro ve sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve sıraya koyunuz. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Kadro ve pozisyonları isteğinize göre karışık olarak sıralayabilirsiniz. Bu hazırlığı yapmanız için bu Kılavuzun 6. sayfasındaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM.ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM.de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir. Tercihler internet yoluyla yapılacaktır. Tercihlerin yapılması ile ilgili işlemler aşağıda sırasıyla açıklanmıştır.

3.5 Tercihlerin yapılabilmesi için internette www.osym.gov.tr adresinden KPSS-2007/1 Tercih işlemleri alanına girilmesi, .Şifreyi Oluştur. alanına tıklanması, açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi ve adayın kendisinin belirleyeceği şifreyi ekrandaki açıklamalar uyarınca oluşturması gerekmektedir. Bu şifre daha sonraki tercih ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları gereklidir. Bu şifrenin sonradan aday tarafından değiştirilmesi veya unutulduğu takdirde aynı yöntemle yeniden oluşturulması mümkün olabilecektir.

3.6 Bu Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan tercihlerinizi yapabilmeniz ve yaptığınız tercihleri ÖSYM.ye internetle kolaylıkla gönderebilmeniz için gerekli olan işlemler Çizim 1.de şematik olarak gösterilmiştir. Bu çizimde görüldüğü gibi tercihlerinizi internet yoluyla ÖSYM.ye gönderebilmeniz için aşağıdaki iki yoldan birini izleyebilirsiniz.

a) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM.nin adresine giriniz ve buradan KPSS-2007/1 Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz. KKTC uyruklu adaylar T.C Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı; 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavların ikisine de girenler 2006-KPSS.de kullandıkları numarayı kullanacaklardır. Bilgisayarda önce size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. (Bu bilgiler ekrana gelmiyorsa aşağıdaki 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket ediniz.) Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve sözleşmeli pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Ekrana girdiğiniz tercihler tamamlandıktan sonra ekranın sol üst köşesindeki .Tercihlerimi Kontrol Et. alanını tıklayınız. Ekrana tercihleriniz açık adıyla gelecektir. Bu adlarla listenizdeki adları dikkatle kontrol ediniz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM.ye ulaştığından emin olmanız için ekranda .Tercihleriniz ÖSYM.ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır.. ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada .Yazdır. alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

b) ÖSYM veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin (bu yöneticiliklerin adreslerini ÖSYM.nin internet sayfasında bulabilirsiniz.) açacakları bürolardan birine gidiniz ve tercih
listenizi görevliye vererek bunun internetle ÖSYM.ye gönderilmesini isteyiniz. Önce şifreniz oluşturulacak, sonra bu şifre ile birlikte T.C. Kimlik Numaranız bilgisayara girilecek ve size ait
bazı bilgiler ekrana gelecektir. (Bu bilgiler ekrana gelmiyorsa, aşağıdaki 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket ediniz.) Bu bilgilerde, aşağıda 3.7. maddede açıklandığı gibi bazı
değişiklikler yapabileceksiniz. Tercihlerinizin internetle ÖSYM.ye gönderilme hizmeti bedeli olarak ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine 3,00 YTL ödemeniz gerekmektedir.

Tercihlerin internetle ÖSYM.ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber