Elemek istedikleri pilotların kalp damarlarını genişlettiler

FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının, amaclarına ulasmak icin uyguladıkları yontemler gözler önüne serildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2017 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elemek istedikleri pilotların kalp damarlarını genişlettiler

Aylin Sırıklı,Ferdi Türkten

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) yapılanmasına ilişkin 104 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Örgütün hedeflerine ulasmak amacıyla bazı yontemleri etkin ve surekli kullandığı ifade edilen iddianamede, yöntemlerin bazıları da sıralandı. Buna göre, özellikle sağlık raporlarını kendi amaçları doğrultusunda kullanan örgüt üyelerinin, Astsubay Meslek Yuksek Okulları, Harp Akademisi ve Harp Okuluna girmeye hak kazanan kendilerinden olmayan adayları icerik bakımından gercek dısı saglık raporlarıyla eledikleri tespit edildi.

TSK icerisinde gorev alan rutbeli personele yönelik de eleme yöntemleri geliştiren örgüt mensuplarının, kendilerinden olmayanların, yonetmelik geregi yapılan rutin saglık muayenelerinde gercek dısı raporlar duzenleyerek, pasif gorevlere çekilmelerini veya emekliye sevk edilmelerini sağladıkları belirlendi.

Sahte uyuşturucu raporları

TSK'da gorev yapan bazı rutbeli personelin ordudan ilisiginin kesilmesi amacıyla gercek dısı laboratuvar sonucları ve saglık raporları duzenleyerek, "uyusturucu" kullandıkları gerekcesiyle haklarında islem yapılmasının sağlanması da örgütün yöntemleri arasında sayıldı.

Askeri okullarda okuyan adayların ilisiginin kesilmesi ve halen TSK'da gorevde olan pilotların aktif gorevlerinin engellenmesi amacıyla da bir dizi yöntem izlendi. Bu kapsamda, hastalıkları bulunmamasına ragmen bu kişilere "mitral kapak yetmezligi", "yuksek tansiyon", "aort damarı genislemesi" ve benzeri teshisler konularak, TSK'dan ilisiklerinin kesilmesi veya pasif gorevlere getirilmeleri sağlandı.

Yanlış ilaç içirdiler

Özellikle TSK'daki aktif pilotları elemeye yönelik çeşitli yöntemlere başvuran şüphelilerin, bu pilotların kariyerini ve ucuslarını engellemek amacıyla gercegi yansıtmayan saglık raporları duzenledikleri anlaşıldı.

İddianameye göre, örgüt üyeleri, pilotluk gorevinden uzaklastırmak istedikleri kişilere, herhangi bir saglık sorunu bulunmadıgı halde yuksek tansiyon teshisi koyarak, ileriki surecte kalp damarlarını genisletme ozelligine sahip tansiyon ilacları yazdı. Bir sonraki kontrole kadar bu ilaçları kullanan pilotların gercekte hicbir saglık sorunu yasamadıkları halde ilaç nedeniyle kalp damarlarının genislemesi sağlandı. Böylece bu pilotlara, yapılan muayene sonucu kardiyolojik acıdan "uçamaz" raporu verilmesinin önü açıldı.

Örgüt mensubu olmayanlar bu yöntemlerle elenirken, gercekte askeri okullara girmesini engelleyecek rahatsızlıgı bulunup da orgute yakın olan kisilere ise "saglam" raporu tanzim edilerek bu kisilerin TSK'ya girmeleri saglandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber