MEB ikinci il içi/dışı mazeret ve alan değişikliği uygulaması nasıl olur?

MEB ikinci il içi/dışı mazeret ve alan değişikliği uygulaması nasıl olur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2017 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB ikinci il içi/dışı mazeret ve alan değişikliği uygulaması nasıl olur?

MEB ikinci il içi/dışı mazeret ve alan değişikliği için bir açıklama yayımlamıştı.

http://www.memurlar.net/haber/691220

Yapılan açıklamanın uygulaması için bir çok soru gelmektedir.

Açıklama ile beraber yorumlayacak olursak;

"Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın onayıyla, öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi kapsamda; mazeret durumuna bağlı iller arası ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin durumu 5 Eylül tarihi itibarıyla yeniden değerlendirilecektir."

Yorum: il dışı mazereti bulunup ataması yapılamayan öğretmenlerden başvuru alınmaksızın yaptıkları başvuru üzerinden boşalan kurumlara atamaları yapılacaktır. Kurum nasıl boşalacak sorusuna gelince: yönetici görevlendirmeleri henüz tamamlanacağı için buradan boşalma olacaktır. Emekli, normu artacak kurum... gibi durumlar değerlendirilecektir.

Bu noktada öğretmenlere il içi özür için bir değerlendirme yapılmaması tepkilere yol açmakta ve mağduriyet yaratacaktır. Öğretmen haklı çünkü bu değerlendirmede gidebileceği kuruma il dışından daha düşük puanlı öğretmen belki de istemediği halde atanacak. İstemediği diyoruz çünkü bahis konusu okul daha önce yani başvuru döneminde açılsa idi oraya il içindeki yüksek puanlı öğretmen gidip onun boşalttığı yere istekli il dışından biri atanabilecekti.

Bu yıl da İl içi özür mağdurları yıllarca olduğu gibi yine mağdurlar.

"Öğretmenlerin ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları 8 - 12 Eylül tarihleri arasında alınacaktır."

Yorum: burada da Haziran döneminde il içi, il dışı yer değiştiren öğretmenler özellikle mağdur olacaklar çünkü şimdi atama yapılacak kurumlar daha önce açık olmayan atama yapılmayan kurumlar olacaktır.

"Alanlar itibarı ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınarak, öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları ise 18 - 22 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler, 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görev yerlerine başlayacaklardır."

Yorum: "Alanlar itibariyle zorunluluk arz eden durumlar" cümlesi kısmi bir alan değişikliğine işarettir.

Burada söyleyebileceğimiz mevzuatta yeri olmayan yan alan ya da yüksek lisans alanına ve aylık karşılığı ders alanına (örneğin Tarihçi Sosyal Bilgilere...) başvuru alınmayacağıdır.

Her alan açılsa bile genellikle lisans mezuniyet durumuna göre ( teknoloji tasarım ve özel eğitim gibi sertifikaya dayalı... ) atama yapılacaktır.

Bazı illerde bazı alanlarda açık olmaması yani sistemin açılmaması da söz konusu olabilecektir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber