Öğretmen ile idarecinin ''kılık kıyafet'' kavgası...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Iğdır'da "kıyafeti yüzünden sürgüne yollandığı" iddia edilen matematik öğretmeni Sonja Aygün Pervaneli ile Müdür Yardımcısı Şemsettin Öztürk arasında tartışma çıktı. Pervaneli ve Öztürk karşılıklı şikayette bulundular.

Iğdır'ın Yaylacı köyündeki 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okulunda matematik öğretmeni olan Sonja Aygün Pervaneli, modern giyimli ve bakımlı olduğu için Kolikent İlköğretim Okuluna atandığını ileri sürerek, aldığı bir haftalık raporun ardından eski okulunda görevine başladı.

Teneffüste Müdür Yardımcısı Şemsettin Öztürk'le Pervaneli arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Olayın ardından Pervaneli ve Öztürk, karşılıklı şikayetçi oldular. Öztürk ve Pervaneli'nin üçer gün rapor aldıkları öğrenildi.

"OLAYIN KILIK KIYAFETLE ALAKASI YOK"

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın kılık kıyafetle alakasının olmadığını söyledi.

İddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirdiğini kaydeden Karahisarlı, şunları belirtti:

"Sonja Aygün Pervaneli'nin bulunduğu okulda 30 personel görev yapıyor.

Bunların arasında çok modern ve şık giyimli pırıl pırıl bayan öğretmenlerimiz var. Benim eşim de aynı giyiniyor. Olayın kılık kıyafet sebebiyle gerçekleştiği iddialarının aslı astarı yoktur. Olay tamamen kişisel sebeplerden kaynaklanmıştır. Kişisel küçük problemler tartışmayla büyütülmüş, basında ise yanlış aksatılmıştır." Vali Karahisarlı, konunun idari açıdan incelendiğini, yargıya intikal eden kişisel bölümün ise adli kararı ilgilendirdiğini belirterek, "Sonja da bizim evladımız, öğretmeniz, diğerleri de. Hatta bu arkadaşlarımız gerçekten eğitim açısından başarılı. Konuyu başka mercilere çekmenin anlamı yok. 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okulu, göreceksiniz, bundan sonra başarılı projeleriyle gündemde yerini alacaktır" diye konuştu.

PERVANELİ ESKİ OKULDAKİ GÖREVİNE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Bu arada, 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okulunda matematik öğretmeni olan Sonja Aygün Pervaneli, modern giyimli ve bakımlı olduğu iddiasıyla Kolikent İlköğretim Okuluna atandığını ileri sürmüş, olayın basında yer almasının ardından Pervaneli, Vali Karahisarlı'nın talimatıyla eski okulundaki görevine dün başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber