Danıştay'a zabıt katibi alımında, 20 katı aday şartı neden kaldırıldı?

Danıştay'a zabıt katibi alımında, en yüksek puanlı 20 katı adayın uygulamalı sınava alınmasını düzenleyen hüküm kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Eylül 2017 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'a zabıt katibi alımında, 20 katı aday şartı neden kaldırıldı?

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN DÜZENLEME

7 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazetede, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlükten kaldırılan hüküm şu şekildedir:

"ç) Merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının yirmi katı kadar aday çağrılır."

BU HÜKÜM DAHA 6 AY ÖNCE GETİRİLMİŞTİ

Danıştay'ın 7 Eylül itibariyle yürürlükten kaldırdığı bu düzenleme daha 6 ay önce 24 Mart 2017 tarihinde yürürlüğe konulmuştu

20 KATI ADAY SINIRLAMASI KALDIRILDI

Yapılan düzenlemeyle, Danıştay'a zabıt katibi alımında en yüksek puanlı 20 katı adayın uygulamalı sınava alınabileceği şeklindeki sınırlama kaldırılmıştır. Bu yeni düzenleme gereğince, Danıştay zabıt katibi alımı yaparsa, başvuran tüm adaylar uygulamalı sınava alınabilecektir.

DANIŞTAY NEDEN BU ŞARTI KALDIRDI?

Daha 6 ay önce yürürlüğe konulan ve bir eleme özelliği taşıyan bu hükmün neden kaldırıldığı açıklanmalıdır. Eğer bir mahkeme kararı yok ise bir nebze de olsa adalet sağlayan bu düzenlemenin, zira uygulamalı sınava istenen her aday değil 20 katına giren aday girebilmektedir, kaldırılmış olmasının mantıklı bir yönü bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber