İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yeni müfredat velilere de anlatılacak

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Aktekin: Sadece öğretmenlerle yetinmiyoruz. Yeni müfretadı öğretmenlerden sonra velilerimize de anlatacağız. Velilerimizi eylül ve ekim ayında öğretmen eğitimi bittikten sonra okullarda yapacağımız bilgilendirme toplantısı ile bilgilendireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2017 10:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yeni müfredat velilere de anlatılacak

- Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, yeni müfredatın öğretmenlerden sonra velilelere de anlatılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı öncesi, bu sene uygulanacak yeni müfredatı anlatmak için öğretmenlere eğitim verecek. 7-15 Eylül'de verilecek eğitimlerde, "müfredatta neler değişti, eskisiyle farkı ne, yeni değişen programa göre ne gibi hazırlıklar yapılması gerekiyor, kitaplarda hangi değişiklikler var" gibi konularda bilgiler verilecek.

Aktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretim programlarıyla ilgili birçok değişiklik yapıldığını, programların güncellendiğini ifade etti.

- 6 bin formatör öğretmen

Öğretmenin benimsemediği, içselleştirmediği hiçbir değişim çabasının amacına ulaşamayacağını vurgulayan Aktekin, "Eğitimle ilgili reform ve değişim çabalarında esas itici güç öğretmendir. Bakanlığımız da öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda güncellenen programları öğretmenlere aktarmak üzere bütün illerden 6 bin öğretmen formatör olarak eğitildi." diye konuştu.

Aktekin, formatör yetiştirme sürecinin ardından düzenlenen toplantılarla müfredatın detaylarının milli eğitim müdürlerine aktarıldığını dile getirdi.

7-15 Eylül tarihlerinde tüm öğretmenlerin değişen, güncellenen programla ilgili eğitime tabi tutulacağını belirten Aktekin, şöyle konuştu:

"Formatörlerin eğitimi hazirandan beri sürüyor. O formatörler de kendi illerine gidip yerel formatörleri eğittiler. Bu arkadaşlarımızın eğitimde kullanacağı materyaller kendilerine sağlandı. Eğitimlerimizde, programda neler değişti, niye değişti, eskisiyle farkı ne, yeni değişen programa göre ne gibi hazırlıklar yapmamız gerekiyor, kitaplarda ne gibi değişiklikler var, okul içi ve dışı ne gibi yeni faaliyetler yapmamız gerekir, ölçme değerlendirme ile ilgili ne gibi hazırlıklar yapmalıyız, sınav sorularını nasıl değiştirmemiz gerekiyor konuları anlatılacak. Burada vurgu yaptığımız nokta, öğretmenliğin profesyonel bir meslek olduğudur. Dünyada araştırmacı, yansıtıcı öğretmen kavramı popüler."

- Veliler bilgilendirilecek

Aktekin, Eğitim Bilişim Ağı, Talim veTerbiye Kurulu Başkanlığının müfredatı tanıtan videolar hazırladığını ve buna da internet üzerinden ulaşılabileceğini söyledi.

Velilerin eğitimde önemli bir paydaş olduğunu vurgulayan Aktekin, "Sadece öğretmenlerle yetinmiyoruz. Yeni müfredatı öğretmenlerden sonra velilerimize de anlatacağız. Velilerimizi eylül ve ekim ayında öğretmen eğitimi bittikten sonra okullarda yapacağımız bilgilendirme toplantısı ile bilgilendireceğiz. Müfredatta ne değişti, niçin değişti, kitaplarda ne değişti, çocuklarımızı ilgilendiren ne gibi yenilikler var, bunları bilsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber