İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'de müfredat alarmı... Nobelli Sancar din bilgisi kitabında

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni ders müfredatına katılımı yüksek tutmak için harekete geçti. Seminer programı öncesi öğretmenlere gönderilen SMS'le izinlerin durdurulduğu duyuruldu. Valiliklere gönderilen yazıda ise toplantılara katılmayanların isim listesinin gönderilmesi istendi

Haber Giriş : 09 Eylül 2017 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'de müfredat alarmı... Nobelli Sancar din bilgisi kitabında

EROL METİN

Okullar 18 Eylül Pazartesi açılıyor. Milyonlarca öğrenciyi şimdiden ilk ders zilinin heyecanı sardı. Öğretmenler ise 4 gün önce mesleki çalışma seminerine alındı. Seminer programı 15 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni ders müfredatının iyice anlaşılması için öğretmenlerin seminerlere katılım oranlarını yüksek tutmaya çalıştığı öğrenildi. Seminer başlangıç tarihi öncesi il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla gönderilen SMS mesajında, öğretmenler, görev yaptıkları yerlerde seminer alacakları okullarda hazır bulunmaları konusunda uyarıldı. Mesajda, "Mesleki çalışma semineri döneminde güncellenen müfredat programlarının tanıtımı çalışmaları da yapılacaktır. İzinler durdurulmuş olup rapor alan öğretmenlerle ilgili bakanlık yasal işlem yapacaktır" denildi. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Dr. Semih Aktekin tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen resmi yazıda da yenilenen öğretim programları tanıtım seminerine katılmayan öğretmenlerin isimlerinin, katılmama gerekçeleriyle birlikte 18 Eylül mesai bitimine kadar bakanlığa ulaştırılması istendi.

MEB'in daha önceki uygulamalarında öğretmenler, görev yaptıkları il ve ilçede seminer almak yerine memleketlerinde ya da istedikleri bir yerde ilgili makamları bilgilendirerek programa dahil alabiliyordu. Birçok öğretmen ise aldıkları doktor

raporuyla mesleki çalışma seminerini belirlenen tarihler dışında daha sonra alabiliyordu. Müfredatın yenilenmesi nedeniyle öğretmenlerin kendi görev yerlerinde belirlenen tarihlerde seminere dahil olmaları teşvik edildi.

81 İLDE EŞ ZAMANLI TOPLANTI

İçişleri Bakanlığı önceki gün yapılan valiler toplantısında alınan kararlar kapsamında, dün 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okulların çevre güvenliği ve uyuşturucuyla mücadele konularının görüşüldüğü toplantılar gerçekleştirilecek. 81 ilde, 81 il valisi ve ilçe kaymakamlarının başkanlığında aynı anda yapılan toplantılara, belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları, okul aile birlikleri temsilcileri ile eğitim öğretim konusunda uygun görülen diğer paydaşlar da katılıyor.

NOBEL ÖDÜLLÜ SANCAR DİN KÜLTÜRÜ KİTABINDA

2015'te Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, 9. sınıf kimya dersi dışında 10. sınıflara okutulacak din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabına da alındı. 'İslam ve Bilim' ünitesinde, Sancar öğrencilere "Yaşayan bir Müslüman bilim adamı" olarak tanıtıldı. Sancar'ın tarih boyunca araştırmalarıyla bilim dünyasına ışık tutan sayısız Müslüman bilim insanlarından sadece biri olduğu kaydedildi. Ünitede, Sancar'ın özgeçmişine de yer verildi. 1971'de İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitiren Sancar'ın DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi ve biyolojik saat üzerinde çalışmalar yaptığı, 300'e yakın bilimsel makale yazdığı vurgulandı. Kimya alanında 33 kitabı yayınlanan Sancar'ın, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandığı hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber