İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

PTT, bölüm şartını sağlayamayanların yerine yedek belirlemeli

PTT 2500 kişilik personel alımında bölüm şartını sağlayamayana adayların yerine yedek aday belirlemeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT, bölüm şartını sağlayamayanların yerine yedek belirlemeli

PTT, 15 Ağustos'ta ilana çıkmış ve 2 bin 500 aday alacağını duyurmuştu. 1671 Gişe ve Büro Görevlisi ile 829 Dağıtıcı unvanlı personelden oluşan alımda, hangi bölüm mezunlarının başvuru yapabileceği tek tek belirlenmişti.

Sözlü sınava 3 katı aday alınacak olup, başvurular PTT'nin internet sitesi üzerinden alındı.

Ancak PTT'nin yetersiz alt yapısından dolayı ilanda belirtilmeyen bölümler de başvuru yaptı.

Sonuçlar açıklandıktan 3 gün sonra ise PTT açıklama yaptı ve "İlanda belirtilen bölüm mezunları dışında başvuru yapan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır." dedi.

3 katı sıramalarına giremeyen adaylar, işsizliğin bu derece yoğun olduğu bir dönemde PTT'nin biraz daha fazla çalışarak bölüm şartını sağlamayan adayların yerine yedek aday konulmasını talep ediyor.

Haklı olan bu talebi PTT Genel Müdürünün dikkatine sunuyoruz.


İŞTE BAZI ADAYLARIN SERZENİŞLERİ

- Sayın yetkili PTT 2017/3 alımlarında ek listede verilen bölümler dışından mezun olan adayların başvuru yapması sonucu birçok aday liste dışında kalmıştır. 20 yüzyıl bilişim çağında küçük esnaflar bile firmalarını yeni gelişmelere açmış teknolojiye çok iyi şekilde uyum sağlamışken ülkenin en büyük kurumsal şirketlerinde PTT kendini YÖK sistemine entegre edememiştir. Birçok devlet kurumu personel alımlarında YÖK sisteminden eğitim bilgilerini otomatik olarak alıp yanlış başvuruların önüne geçerken PTT insan kaynakları 2017/3 alımlarında sınıfta kalmıştır. Ülkemizde sürekli artış gösteren işsizlik rakamlarını göz önüne alarak liste dışında kalmış adayların yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.

- PTT 2017 alımlarında sistemsel hata yüzünden bir sürü kişi mağdur oldu .PTT ye bölümü tutmamasına rağmen bir sürü kişi başvurdu ve sistem bunları kabul etti. Bir sürü kişide mağdur oldu. YAPILAN açıklama mağduriyetimizi gidermedi. Tekrardan mülakat sıralamalarının yapılmasını istiyoruz. Mülakat sıralaması yenilensin mağduriyetimiz giderilsin

- Sayın Yetkililer; Ben ...mezunuyum. 2016 KPSS Sınavında ...puan aldım.2017/3 PTT personel alımına başvuru yapmama rağmen sıralamaya giremedim. Benim gibi bir çok aday sıralamaya giremeyip mağdur duruma düştü.. Sosyal medyada paylaşılan ve almış olduğum duyumlara göre 2017/3 PTT dağıtıcı alımı için PTT'nin belirlemiş olduğu bölümlerden mezun olmayan ve A2/B sürücü belgesine sahip olmayan kişilerinde bu alımlara müracaat edip mülakata hak kazanandılar. Bu kişiler biz Posta Hizmetleri ve PTT'nin dağıtıcı için belirlemiş olduğu bölümlerden mezun olanların ve gerekli şartları (A2/B ehliyetine sahip olmak) karşılayan adayların haklarını gasp ettiler. Biz bu sonuçların tekrardan , detaylı bir şekilde incelenerek değerlendirilmesini ve sonuçların tekrardan açıklanmasını talep ediyorum.

- PTT 2017/3 personel alımında hatalı tercih sistemi yüzünden PTT alımlarına başvuru hakkı bulunmayan bölümlerden tercihler yapıldı bu yüzden hak eden PTT bölümlerinden mezun kişiler açıkta kaldı, bu haksızlığın bir an önce giderilmesi ve tercihlerin yenilenmesini istiyoruz.

- PTT - Dağıtıcı adayı PTT 2017/3 alımına bölüm dışı tercihten dolayı bir çok insan mağdur durumda ve bölüm dışı tercihin olduğunu Ahmet Arslan da açıkladı fakat sıralamaya giremeyenlerin mağduriyetleri için hiç bir şey yapılmadı bölüm dişi tercihler yüzünden puanlar uçtu tabi bide ehliyetsizler var bu haksızlığa son verilmesini ve sıralamanın yeniden alınmasını istiyoruz

- Merhaba bilindiği gibi PTT kurum içinde 16 ağustos 2017 tarihinde dağıtıcı ve gişe görevlisi olmak üzere 2500 alım başvuru süreci başlattı. Bende bölümüm ve şartlarım gereği evraklarım tam bir şekilde başvurumu gerçekleştirdim. Hal böyle olunca bölümü şartları vs tutmadığı halde başvurusu onaylanıp mülakata çağırılan ve o kişiler atanamayacakları halde mülakat hakkımızı haksız bir şekilde elimizden almışlardır. Benim gibi yüzlerce mağdur arkadaşım var. Her ne kadar PTT İK Açıklamasına göre şartları tutmadığı halde başvuru yapanlar sözlü sınava alınmayacaktır. Açıklaması mağduriyeti önlememekte olup sıralamanın tekrar düzenlenmesini istiyoruz sesimizi duyurmanızı istiyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber