İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yeni iphone'lar kablosuz şarj yapacak

21:15 - iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ların en önemli özelliklerinden biri de önceki modellerin aksine kablosuz şarj teknolojisini destekliyor olması. Bu sayede kablo karmaşasıyla kullanıcılar artık boğuşmak durumunda kalmayacak.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2017 21:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yeni iphone'lar kablosuz şarj yapacak

ARTIK YÜZ TANIMA GELECEK

21:30 - iPhone X'lerde dikkat çeken bir diğer özellik ise ön yüzünde artık Home tuşunun olmaması... Artık ana ekrana dönmek için ekrana dokunmak yeterli. Touch ID'nin yerini ise Face ID alıyor. iPhone X'in önündeki küçük alan ise oldukça kalabalık görünüyor. iPhone X, A11 Bionic neural engine adını taşıyan bir işlemci barındırıyor. Face ID; yüzdeki değişimleri algılayıp uyum sağlayabiliyor. Fotoğrafla sistemi kandırmak ise mümkün değil. Face ID, Apple Pay ile yapılacak ödemelerde doğrulama yöntemi olarak da kullanılabilecek.

21:20 - Apple beklenen bombayı nihayet patlattı. iPhone X yani iPhone 10 resmen geldi! 2436x1125 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen iPhone X'in 5.8 inç'lik ev bir ekranı var. Aynı zamanda OLED teknolojisini kullanan ilk iPhone olma özelliğini de taşıyan iPhone X hem Dolby Vision hem de HDR desteğine sahip.

FİYAT 999 DOLAR OLACAK

21:18 - Gelelim fiyatlara... iPhone 8'in 32 GB'lık modeli 699 dolara satılacak...... 12 Eylül günü resmi tanıtımının gerçekleştirildiği iPhone X, 999 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

256 GB iPhone 1099 dolar, 512 GB iPhone X ise 1199 dolara 22 Eylül günü raflardaki yerini alacak. iPhone X modelinin ülkemize ne zaman geleceği ise maalesef henüz bilinmiyor.

İphone 8 ve iphone X'in fiyatları

KABLOSUZ ŞARJ OLACAK

21:15 - iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ların en önemli özelliklerinden biri de önceki modellerin aksine kablosuz şarj teknolojisini destekliyor olması. Bu sayede kablo karmaşasıyla kullanıcılar artık boğuşmak durumunda kalmayacak.

12 MP KAMERA OLACAK

21:05 - iPhone 8'in arka yüzünde 12 MP kamera bulunuyor. iPhone 8 Plus'ta ise önceki jenerasyonda olduğu gibi çift kamera var. Ayrıca iPhone 8 Plus, "Portrait Lightning" adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydının yapılabileceğini de belirtelim.

SUYA VE TOZA DAYANKLI OLACAK

21:03 - Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor. Aynı zamanda suya ve toza da dayanıklı olan yeni iPhone'larda A11 Bionic işlemci kullanılmış. Diğer yandan arka panelde cam tercih eden Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ta iPhone 7'lere kıyasla yüzde 25 oranında daha fazla ses veren hoparlör kullanmış!

İPHONE8 İPHONE7 İLE BİREBİR AYNI

21:00 - 5.5 inç ekranıyla gelen iPhone 8 Plus ve 4.7 inç'lik iPhone 8'in görüntüsü beklenin aksine iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la birebir aynı! Yani internete düşen görüntülerin tamamen yanlış çıktığı görülüyor.

APPLE HABERLERİ

20:49 - Apple 4K çözünürlüğündeki filmleri HD filmlerle aynı fiyatlarla sunacak. Daha önce satın alınan içerikler otomatik olarak 4K HDR'a yükseltilecek. Bunun yanı sıra Apple TV 4K ile birlikte yepyeni oyunlar da geliyor. Apple TV 4K'nın 32 GB versiyonu 179 dolar, 64 GB versiyonu ise 199 dolar karşılığında satılacak. Apple TV 4K 22 Eylül'de raflarda olacak.

20:42 - Sıra yeni Apple TV'ye geldi. Bu kez yeni cihazın adı Apple TV 4K oldu! 4K ekran çözünürlüğe sahip. HDR teknolojisine yani Yüksek Dinamik Aralığa (High Dynamic Range) sahip. Bu sayede ışık dengesi çok daha iyi olacak. Renkler daha keskin sunulacak. iPad Pro modellerinde yer alan A10x işlemci olacak. Bir önceki modele göre 2 kat işlemci, 4 kat da grafik işlemci hızına sahip. 4K içeriklerin ücretleri değişmeyecek.

20:38 - Apple Watch Series 3, 15 Eylül'de ön siparişe açılacak ve 22 Eylül'de teslimatlara başlanacak. Fiyatlara gelince... Hücresel bağlantılı Apple Watch Series 3'ün fiyatı 399 dolar! Bu teknolojiyi kullanmayan modelin fiyatı ise 329 dolar.

20:32 - Apple Müzik üzerinden online olarak müzik dinlenebilecek. SIM kart yuvası olmayacak. Bunun yerine sanal SIM kullanılacak. Apple Watch, hücresel bağlantıya sahip olsa da iPhone'la aynı telefon numarasını kullanacak. Tasarımına bakıldığında ise kayda değer bir değişiklik göze çarpmıyor. Çift çekirdekli W2 işlemciden güç alan Apple Watch Series 3'de Bluetooth ve WiFi hızı da artıyor. Aynı zamanda Apple Watch Series 3 yükseklik de ölçebiliyor! Bu arada bir önceki Apple Watch Series 2 saatleriyle bugün tanıtılan saatlerin ölçüleri birebir aynı.

20:30 - Artık yepyeni bir Apple Watch var: Apple Watch Series 3... Artık yeni Apple Watch'ta hücresel bağlantı da var! Yani artık saatinizi iPhone'a bağlamak zorunda değilsiniz!

20:28 - watchOS 4 yani Apple Watch'ların kullandığı işletim sisteminin en yeni sürümü 19 Eylül tarihinde yayınlanacak ve tüm Apple Watch sahipleri bu güncellemeyi indirebilecek. Yeni güncellemenin ağırlıkla sağlık alanında yenilikler getiriyor.

İphone 8 ve iphone X'in fiyatları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber