Onur Özbizerdik 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, Ulus'ta lüks bir mekanın önünde ateş açtığı iddiasıyla yargılandığı davada, ruhsatsız silah ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçlarından toplam 2 yıl 6 ay hapis ve 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Eylül 2017 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Onur Özbizerdik 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, Ulus'ta lüks bir mekanın önünde ateş açtığı iddiasıyla yargılandığı davada, ruhsatsız silah ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçlarından toplam 2 yıl 6 ay hapis ve 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Özbizerdik'in suç işleme konusundaki eğilimine göre ileri de suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından verdiği cezaları ertelemedi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Onur Özbizerdik katılmadı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Necdet Y., "Olay tarihinde bir araç içerisindeki bir şahsın ateş ettiğini gördüm. Ancak ateş edeni görmedim" dedi.

Mahkeme dosyada araştırılacak başka husus kalmadığını belirterek davayı karara bağladı. Mahkeme, sanık Özbizerdik'in ruhsatsız silah taşımak suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçunun da sabit olduğunu belirterek sanık Özbizerdik'e 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme verdiği hapis cezaları ile ilgili olarak sanığın suç işleme konusundaki eğilimlerine göre ileri de bir daha suç işlemeyeceği yolunda olumlu kanaat oluşmadığını belirterek herhangi bir erteleme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını uygulamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber