Yaşanabilir Şehir Platformunu: Ömer Halisdemir'in kanı yerde kalmasın

Yaşanabilir Şehir Platformunun 12 Eylül 2017 Tarihli Şehit Ömer Halisdemir Davası öncesi basın açıklaması yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2017 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşanabilir Şehir Platformunu: Ömer Halisdemir'in kanı yerde kalmasın

Açıklamada Fetö'nün yalan makinası gibi çalıştığı, inkar ve takiyye yaparak davayı sulandırmaya çalıştığı, yargının hızlı bir şekilde sanıklara gerekli cezaları vermesi gerektiği vurgulandı.

Şehit Ömer Halisdemir'in şehit olduğu gecede Halkın ve STK'ların gerekli özveriyi gösterdiği, mahkemelerin ise, bu millete; daha fazla yalan ve uydurma sözleri dinlettirmemelerini belirttiler.

Basın açıklamasına Şehit Ömer Halisdemir'in Kardeşi Soner Halisdemir de katılarak eyleme destek verdi. Soner Halisdemir katılımcılara ve STK'lara davaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Ömer Halisdemir'in Şehadetinin kendileri için bir diriliş vesilesi olduğunu ifade etti.

Platform adına Özden Zehra Sönmez 'in okuduğu basın açıklamasının tam metni şöyle:

Değerli basın mensupları

15 TEMMUZ DAVALARININ TAKİPÇİLERİ OLARAK Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih terzi'yi vurarak fethullahçı terör örgütünün darbe girişiminin seyrini değiştiren astsubay Ömer halisdemiri şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın 9. uncu Celsesi bugün görülecek.

Bugün burada Kurtuluş savaşından bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike olan 15 temmuz FETÖ darbe girişiminde yer alan sanıkların ceza davasını takip etmek için bir araya geldik. Ülkemizi uluslararası güçler adına işgal etmeye kalkışanlarla hesaplaşmak için buradayız. Geçmişte ve yakın tarihte 28 Şubat darbelerini yaşamış ve yediden yetmişe ülke halkının çoğunluğunun YAŞ ve başörtüsü mağduriyetlerini görmüş bir toplumun fertleri olarak , bu ve bunun gibi girişimler bir daha olmasın diye buradayız.

Milletçe bildiğimiz gibi, Pensilvanya'dan yönetilen terör örgütü FETÖ 15 Temmuzda milli iradeyi hedef aldı. Bir ülkenin kan ve can damarı olan Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve TBMM başta olmak üzere devlet kurumları bu karanlık örgüt tarafından bombalandı. Onun içindir ki 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki eylemlere ilişkin tüm davalar önemli ancak, akıncı üssü davası çok daha önemlidir. Zira darbe girişimi buradan yönetildi, halka yönelik vur emri buradan verildi.

1 ağustosta başlayıp halen devam etmekte olan davalarda FETÖ üyeleri Akıncı Üssündeki video kayıtlarını bile inkar etmektedirler. Neredeyse tüm darbeci sanıklar sivil İmamlarını korumak için her türlü yalana başvurmakta, kimisi hayvan belgeseli çekmeye, kimisi arsa bakmaya geldiğini söylemekte, utanmadan gülünç ve komik yalanlar uydurmaktalar. Buradan da bir kez daha görmekteyiz ki FETÖ üyeleri Ülke çıkarlarını kendi emel ve arzuları için hareket etmekte ve dışardan güdümlü emirler almakta, yaptıkları bir işi sahiplenmeyecek kadar da korkak ve yalancıdırlar. Bugün ve bundan önceki duruşmalarda da gördüğümüz gibi hain örgüt mensupları takiyye yaparak ,yalan söyleyerek süreci bilerek uzatmaya çalışmaktadırlar.

Bu örgüt mensupları Kendilerini savunurken birlikte yargılandıkları suç ortağı sanıkları korumak ve suçlamamak şeklinde bir politika izlemektedirler. Bundan da anlıyoruz ki tam anlamıyla organize hareket eden bir yapıyla karşı karşıyayız. Ülkemiz yediden yetmişe ev kadınından simitçisine, akademisyeninden en üst bürokratına kadar her kesimden ve yaştan insan, eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş sergilemiş, tankların önüne yatacak kadar can siperine bir şekilde bu vatanı savunmuş, aylarca bütün iş ve mesaisini iptal ederek aylarca meydanlarda nöbet tutmuştur. Ülkemiz 250 şehit, iki bini aşkın Gazi ve binlerce yaralıyla darbeye dur demiş, önlemiş ve milletçe acziyeti ve teslimiyeti asla kabul etmeyeceğini göstermiştir.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen kahramanlarımızdan biri hiç kuşkusuz Ömer Halisdemir idi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etmiştir. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde şehadet şerbetini içmiş ve vatan emanetini koruma vazifesini bizim omuzlarımıza bırakmıştır.

15 Temmuz gecesi meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet, şehit yakınları, gaziler ve STK lar olarak bizler şimdi hukuk önünde gecikmeden hesap sorulsun istiyoruz. FETÖ, kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin istiyoruz.

Bütün şehitleri, gazilerimizi, vatanımızı bize emanet bırakan kahramanlarımızı unutmayacağız. Onların inancı inancımızdır. Onların düşmanları ebedi düşmanlarımızdır. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir.

Davamıza sahip çıkıyor, 'Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın' istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyor, 'FETÖ'nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun' diyoruz.

İşgal, darbe ve katliam emrini verenleri, millete kurşun sıkanları, alçak uçuşla uçak uçurup alçakça katliam yapanları, ezin, yakın, vurun, acımayın" diye talimat yağdıran "apoletli teröristleri", tankları milletin üzerine sürenleri, asla unutmayacağız ve peşlerini bırakmayacağız.

Bu vesileyle vatan müdaafasında şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bıraktıkları emaneti son nefesimize kadar müdafaa edeceğimizi söylüyoruz.

Biz bugün burada Yaşanabilir Şehir Platformu bileşen STK'ları olarak, yargı kurumlarının, darbecilere ve onların destekçilerine en ağır cezayı vermelerini, milletimizin vicdanını rahatlatmalarını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber