İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Koncuk, il içi nakilde 50 km sınırı istedi

Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklmada, en az 2 ya da 3 yıl ailesinden ayrı ve 50 km'den daha uzakta bir ilçede çalışıyor ise tayin isteği gerçekleşmelidir, dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2017 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk, il içi nakilde 50 km sınırı istedi

İsmail Koncuk'un sosyal medyadan yaptığı açıklama

İl içi özür için 2. bir hak verildi.Sözün yerine gelmesi bakımından önemli bir gelişme zor da olsa sağlandı, ancak problem hala çözülmedi.

Bir sendika bu konuda çalıştay yapılsın gibi bir teklif getirmiş, süreç boyunca sesleri hiç çıkmadı, tartışmayı sadece dışardan seyrettiler.

İl içi özür işi artık içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.Çözüm tekdir, çalıştay vb uzun işlere de gerek yoktur.MEB yeter ki çözümü istesin.

İl içi için formül, en az 2 ya da 3 yıl ailesinden ayrı ve 50 km'den daha uzakta bir ilçede çalışıyor ise tayin isteği gerçekleşmelidir.

Bu şartları taşımayanlar ise ancak ihtiyaç olmaması ve tayin istediği yerde açık olması halinde yer değiştirme hakkına sahip olmalıdır.

MEB bunları düşünmek ve mutlaka değerlendirmek zorundadır.Aksi takdirde problem bir kurala bağlanmazsa büyüyerek devam edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber