KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in PKK lehine ilan verdiği idda edildi

Haber Giriş : 31 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzlerce öğretmen PKK'lı teröristler tarafından şehit edilirken KESK'e bağlı Eğitim-Sen, bebek katili Apo'nun propagandası için 150 milyar liralık ilan verdi

Öğretmen, memur ve işçilerden kesilen paralarla kurulan KESK'e bağlı sendikaların bölücü terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın propagandası için çeşitli gazetelere 150 milyar liralık ilan vermesi şok etkisi yarattı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlerin hakkını aramak üzere toplu görüşme yetkisini elinde bulunduran Eğitim-Sen'in Öcalan üzerindeki yaptırımların kaldırılması ve İmralı cezaevinin kapatılması, aksi taktirde huzur ortamının yeniden bozulacağına yönelik tehditlerle dolu ilanlar verdiğini açıkladı.

Doğu'da PKK'nın terör eylemleriyle yüzlerce öğretmenin şehit olduğunu ve acıların daha dinmediğini anlatan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Avcı Star'a yaptığı açıklamada, ?Öcalan'ı kurtarmak kimsenin, hele bir öğretmenin görevi olmamalı. Bu adamın ellerinde yüzlerce öğretmenin kanı daha silinmedi. Bir de verdikleri ilanlarda ?Öcalan'ın durumunda iyileştirme yapılmadığı taktirde kanlı, şehitli, eziyetli günlere döneriz' deniliyor. Bu ilanlar öğretmenlerin bağlı olduğu bir sendika tarafından veriliyor ancak üye öğretmenlerin bundan haberi dahi yok' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber