Milli Eğitim Bakanlığı Alan Seçme Sınavında Kararlı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Remzi Kaya, NTV'de katıldığı programda, 2007 yılı öğretmen alım sürecinde KPSS'ye ek olarak alan seçme sınavının yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruyu cevaplandırdı. Sayın Kaya, yaptığı açıklamada, öncelikli olarak sınavı ÖSYM'ye yaptırmayı düşündüklerini, ÖSYM'nin bunun kabul etmemesi halinde sınavı kendilerinin yapacağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2007 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halil Kaya (Eğitimci): Milli eğitim bakanlığı öğretmen alımlarında bu yıl KPSS dışında ikinci bir sınav uygulayacağını açıklamıştı. Fakat sınava 3 ay kalmasına karşın tek bildiğimiz sınavın mahkeme sürecinde karar beklediği. Hakikaten sınav yapılacak mı, yapılmayacak mı? Mahkeme olumsuz sonuçlanır sınav yapılırsa o zaman ne olacak? İçeriği ne olacak sınavın? Bu konuda bilgilendirir misiniz?

Celal Pir: Kısaca anlatabilir miyiz?

Remzi Kaya: Tabiki. Şimdi sayın Pir öncelikle şunu söyleyeyim; bu konunun mahkemeye taşındığını ben ilk defa buradan duydum. Yani böyle bir mahkeme var, biz mahkemeyi bekliyoruz diye bir şey gerçekten benim ondan haberim de yok. Öyle bir beklentimiz de yok. Yani o Türkiye'de takdir edersiniz hemen her şey yargıya taşınmakta. Biz eğer hep onları yargının sonucunu beklersek hiçbir sonuç alamayız. Biz normal, mevzuatımız neyi gerektiriyorsa biz onu yürütürüz ama yargı bir karar verir, yargının kararına her zaman saygımız sonsuzdur ve derhal gereğini yapar uygularız.

Bizim şu aşamada alan seçme sınavıyla ilgili çalışmamız yürütülüyor. Bakanlığımız eğitim teknolojileri genel müdürlüğü bu konuda altyapısını tamamlamış durumda. Geçen hafta genel müdürümüzle yaptığımız görüşmelerde sorun kalmadığını, herşeye hazır olduklarını söylediler. Bizim burada tek çalışmamız şu anda ÖSYM ile yapıp yapamayacağımız. ÖSYM'yi ben sayın bakanıma da arzedeceğim. Bir yazı yazıp onların KPSS ile birlikte yapıp yapamayacaklarını soracağız. Eğer yaparlarsa ÖSYM yapacak bu sınavı, yok yapamazlarsa biz kendimiz milli eğitim bakanlığı olarak yapacağız. Biz buna hazırız. Takdir edersiniz bir sınav 3 ay vardı, 3 ay önceden hangi sınavın ne şekilde yapılacağı, sınav konularının ne olduğu bu ilan edilmez. Hiçbir sınavda da ilan edilmez. Ne zaman ki biz öğretmen alımı sürecini başlatacağımız sırada onun takvimini de yayınlarız, ona göre sınav yapılacaktır. Şu andaki bütün çalışmalarımız sınavın yapılacağı yönündedir, bunun da bilinmesi gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber