İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Afyonkarahisar'da 3 FETÖ sanığına ceza yağdı, 1 beraat

- FETÖ soruşturmaları kapsamında açılan davalarda yargılanan 6'sı tutuklu 16 sanık hakim karşısına çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2017 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da 3 FETÖ sanığına ceza yağdı, 1 beraat

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında açılan 14 ayrı davada 6'sı tutuklu 16 sanık hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Ünlü, Muhammet Bekir Aymaz, Veli Sağlam, Sevgi Topdemir ile tutuksuz sanıklar Ebru Topuz, Mustafa Güleç, Ömer Soykasap, Abdullah Döner, Nurettin Akşen, Sefa Alacaoğlu, Mehmet Uysal, Metin Şengöz, Adem Erday, Arzu Ünlü ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Bektaş Bulut ve Yücel Kırma ise duruşmaya bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

"Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti, beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Mustafa Güleç'i 6 yıl 3 ay, Sefa Alacaoğlu'nu 6 yıl 10 ay 15 gün, Metin Şengöz'ü 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan Abdullah Döner'in beraatına, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber