İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aysel Tuğluk'un annesi mezardan çıkarıldı

HDP'li vekil Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine bir grup saldırmaya çalıştı. Cenaze mezardan çıkarılarak Tunceli'ye sevk ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aysel Tuğluk'un annesi mezardan çıkarıldı

Önceki akşam hayatını kaybeden Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk için dün ilk olarak Batıkent'te bir cemevinde tören yapıldı. Cemevindeki törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Gölbaşı İncek mezarlığına getirildi.

BİR GRUP TEPKİ GÖSTERDİ
Burada cenazenin defin işlemleri sürerken dışarıdan gelen 9-10 kişilik bir grup cenazenin gömülmesini istemedi. Grubun tepkisinin ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa geldi.

POLİS SALDIRIYI ÖNLEDİ
Grup daha sonra cenaze törenine katılanlara saldırmak istedi. Grubun saldırısı sonrası polis ekipleri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Grubun saldırısı sonucu törene gelenler de mezarlıkta mahsur kaldı. Grup da bu sırada, "Buradan çıkamazsınız, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil" sloganları attı ve küfürler etmeye devam etti.

TOPRAK TEKRAR AÇILDI
Protestoların uzun süre devam etmesi üzerine de toprak açılarak cenaze mezardan çıkarıldı. Cenaze aracına konulan Tuğluk'un cenazesi mezarlıktan çıkarıldı. Cenaze aracı jandarma eşliğinde Tulumtaş Köyü yakınlarına getirildi.

BAKAN SOYLU DEVREYE GİRDİ
Yaşanan olayın ardından Parti Sözcüsü Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Baydemir ve Tuğluk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, cenazenin gömülebileğini, önlemlerin alındığını Baydemir ve Tuğluk'a iletti.

CENAZE TUNCELİ'YE GÖTÜRÜLECEK
Ancak aile kabul etmedi ve cenaze Cemevine götürüldü. Gece saatlerine Cemevine getirilen cenazenin Alevi inancı gereği kefeni değiştirildi. HDP de olayın ardından Genel Merkez'de toplantı yaptı. Ailenin cenazeyi sabah saatlerinde Tunceli'ye götüreceği öğrenildi. Cezaevinden özel izinle çıkan Tuğluk'un da geceyi jandarma eşliğinde evinde geçireceği kaydedildi.


Cezaevinde tutuklu bulunan eski milletvekili Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi bazı mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine İncek Mahallesi Mezarlığından alınarak Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü

Cezaevinde tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi bazı mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine İncek Mahallesi Mezarlığından alınarak Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hatun Tuğluk'un cenazesinin İncek Mahallesi Mezarlığına defni sırasında bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Özel izinle cezaevinden çıkarak cenaze törenine katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk ve ailesi, bunun üzerine Hatun Tuğluk'un cenazesini almak istedi ancak güvenlik önlemleri için orada bulunan polis, gerekli izinlerin olmaması nedeniyle buna itiraz etti. Aile, polisin itirazına rağmen cenazeyi mezarlıktan aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Ercan Topaca da yaşanan olayları yatıştırmak amacıyla İncek Mezarlığına geldi.

Cenaze, daha sonra Gölbaşı Belediyesi cenaze aracıyla Batıkent'teki Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü.

Cemevi morguna kaldırılan cenazenin yarın sabah saatlerinde Tunceli'ye götürülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber