İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım Bakanlığı'ndan, yönetici atama yönetmeliği için açıklama

Tarım Bakanlığı taşra yöneticileri atama ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Azami çalışma süresini dolduran yöneticilerinin yerinin değişmesini öngören yönetmelik hükümleri 2017 yılında uygulanmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Bakanlığı'ndan, yönetici atama yönetmeliği için açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2016 yılında, taşra yöneticilerine bir tür rotasyon getirmişti.

AZAMİ SÜRESİNİ DOLDURAN YÖNETİCİLERE İLİŞKİN DÜZENLEME

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Taşra Teşkilatı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde taşra teşkilatı yöneticilerinin bir hizmet bölgesinde aynı unvanda çalışılabilecek azami süreler belirlenmiştir.

Örneğin, İl müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü unvanlarında aynı unvanda 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerinde asgari çalışma süresi iki yıl, diğer hizmet bölgelerindeyse aynı unvanda üç yıldır.

Bulundukları hizmet bölgesinde aynı unvanda azami çalışma süresi beş yıldır. Kuruluş müdür ve müdür yardımcıları için en az üç yıl en çok yedi yıldır.

YÖNETMELİĞİN ROTASYON MADDESİ 2016'DA UYGULANMADI

Yönetmeliğin 10. maddesinin 3. fıkrası ise şu şekildedir:

"31 Aralık itibariyle bulundukları hizmet bölgesinde aynı unvanda azami çalışma süresini tamamlayan yöneticiler, takip eden haziran-eylül döneminde re'sen yer değişikliğine tabi tutulurlar."

Bu hüküm, 2016 yılında yürürlüğe konulan bir geçici maddeyle uygulanmamıştı.

YÖNETMELİĞİN 2017 YILINDA UYGULANIP UYGULANMAYACAĞINI SORMUŞTUK

Memurlar.net olarak 5 Eylül'de yaptığımız haberde, bu düzenlemenin 2017 yılında uygulanıp uygulanmayacağını sormuştuk. Tıklayınız.

14 EYLÜL'DE YAPILAN DÜZENLENMEYE GÖRE, YÖNETMELİK 2017 YILINDA DA UYGULANMAYACAK

14 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik düzenlemesiyle, azami süresini dolduran yöneticilerin görev yerinin değiştirilmesini öngören hükmün 2017 yılında uygulanmaması kararlaştırılmıştır.

İlgili düzenleme için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber