Sabah-aHaber davasında 2 yakalama kararı

15 Temmuz'da Sabah-aHaber'i susturmak için yola çıkan 14 askerin yargılandığı davada mahkeme, 2 astsubay için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sabah-aHaber davasında 2 yakalama kararı

FATİH ULAŞ

Darbe girişimi sırasında "aHaber'i susturmaya gidiyoruz" diyerek aHaber yayınını kesmek ve Sabah'ı susturmak için yola çıkan ancak Seyrantepe'de trafiğe takılınca kışlaya geri dönen, biri yüzbaşı 9'u tutuklu 14 askerin yargılandığı davada, tutuksuz 2 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ikinci duruşmaya mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başladı. Müşteki TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya katılma talebini içeren dilekçelerini mahkemeye sundu. Duruşmada, Burak Uluçınar ve Mehmet Çalıgülü, tanık sıfatıyla beyanları alındıktan sonra sanık ve avukatların sorularını cevapladı.

YENİ DELİLLER IŞIĞINDA...

Mahkeme heyeti, sanıklar eski teğmen Latif Ağaçbacak, astsubaylar Alaattin Baydan, Emre Gölcük, Fatih Şahan, Fırat Gültekin, İbrahim Şahin, Mustafa Kirazlı, Ümit Akkurt ve Onur Çetin'in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Heyet, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı'nın davaya katılma talebinin kabulüne, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık astsubay Burak Baykın ile hakkında yeni deliller ele geçirilen bir diğer tutuksuz sanık astsubay Hasan Kaygısız hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber